Yalova Ortopedikler Spor Kulübü başkanı ve oyuncuları tarafından engelli vatandaşlara olan hassasiyeti ve yardımseverliğinden ötürü Yalova Milletvekili Temel Coşkun’a plaket takdim edildi.

Plaket takdimin ardından Biz De Varız Engelliler Derneği başkanı Ergül Dağcı ve dernek yönetim kurlu üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “engelli kardeşlerimizin bu anlamlı ziyaretlerinden ve şahsım için hazırlamış oldukları onur verici plaketlerinden ötürü her birine tek tek teşekkürlerimi sunuyorum. Engelli vatandaşlarımız, pozitif ayrımcılık kapsamında şahsım adına her zaman ayrı bir yere ve öneme sahip olmuşlardır. Nitekim AK Parti iktidarlarında da engelli vatandaşlarımız için birçok önemli proje ve destek çalışması da hayata geçirilmiştir.

Özel eğitimden yaş sınırını kaldırmak engelli kardeşlerimizin gelişimleri için önemli bir gelişme olmuştur. Okullardaki öğrenci sayısı 2002 yılında 17 bin kişi iken şuanda 40 bin rakamına ulaşmıştır. Özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli yavrularımızın sayısı 7 bin kişiyken bugün 17 bine ulaşmıştır. Ücretsiz taşıma uygulaması hız kesmeden devam ediyor. Engelli kardeşlerimizin ailelerine destek olmak için her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılıyor. Şuanda 372 bin engelli ailesi bu yardımı alıyor. Engelli istihdamını çok yoğun kararlı ve samimi şekilde teşvik ediliyor.

Engelliler için ayrı ve merkezi bir sınav getirdik. Kamu ve özel sektörde engelli kotasında 11 bin kişi çalışıyordu bu rakam 9,5 yılda 102 bin 744 kişiye tırmandı. Sadece 11 yılda istihdam edilen engelli sayısı 38 bine ulaştı.

Yalova’mızda da evde bakıma muhtaç 1150 engelli vatandaşımıza aylık net asgari ücret tutarında ücret ödenmektedir. İlimizde Hükümetimiz engelli vatandaşlarımıza yıllık olarak 10 milyon TL ödenek ayırmaktadır. Ayrıca ailesi ya da akrabası yanında bakım hizmeti mümkün olmayan 70 engelli vatandaşımız devletin desteğiyle ilimizde faaliyet gösteren bakım merkezinde kalmaktadır. Sadece bu bakım merkezinde kalan engellilerimiz için yılık 1,5 milyon TL ödenek ayrılmaktadır. İlimizde yakın zamanda faaliyete geçirilmesi planlanan huzurevlerimizde de yaşlı engelli vatandaşlarımıza kontenjan ayrılması planlanmaktadır. 

Başbakan’ımızın, Hükümetimizin ve AK Parti’nin engelli vatandaşlar konusunda çalışmaları hassasiyetle sürecektir. Yapılanla yetinmek yerine kendimizle ve dünya ile rekabet etmeyi şiar edinen hizmet sürecimizde engelli vatandaşlarımız için sağlayacakları olanaklar ve destekler hız kesmeden devam edecektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim