Yalova’da bulunan Atatürk İlkokulu yönetimi ve okul aile birliğinin ortaklaşa olarak hayata geçirdikleri “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulda kermesler ve etkinlikler düzenlendi. Bu etkinliklerden elde edilen paralarla da engellilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyeler ve Walker adlı engelli yürüteci alındı. Bu malzemeler Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği’nde düzenlenen törenle engellilere teslim edildi. Öte yandan kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan bir engelliye de maddi destek sağlandı.
Proje ve projenin amacı ile ilgili bilgi veren Atatürk İlkokulu Müdürü Coşkun Öztürk, “Atatürk İlkokulu olarak gerçekleştirdiğimiz, ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sosyal sorumluluk projesi ile öğrencilerimizi, velilerimizi ve diğer paydaşlarımızı bir bilinçlendirmeyi,  onları engelli kardeşlerimize yardım anlamında teşvik etmeyi amaçladık. Bu proje kapsamında bir takım etkinlikler düzenledik. Elde ettiğimiz geliri de engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde harcamak için bir fon oluşturduk. Bu kapsamda 2 akülü engelli arabası 1 adet Walker adı verilen engelli yürüteci aldık. Ayrıca kök hücre tedavisi olması gereken bir engelli kardeşimize de nakdi maddi yardım da bulunduk” dedi.

“Çocuklarımız bilinçlendi”

Okul Aile Birliği Başkanı Seçil Kaş ise, “Elbette bugün engellilerimize bir destek verebildiysek bu öğrencilerimiz ve velilerimiz sayesinde gerçekleşti. Çocuklarımıza engellilere destek olma bilincini de bu proje kapsamında kazandırdık. En büyük amacımız umut olmaktı ki biz bunu başardık. Atatürk İlkokulu bu konuda bir örnek teşkil etti” diye konuştu

“Örnek olsun”

Atatürk İlkokulu yönetimi ve okul aile birliği yöneticilerine teşekkür eden Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı da konuşmasında şu sözlere yer verdi, “3 yıldır bu projenin devam ettiğini biliyoruz. Okulumuz ve okul aile birliği yöneticilerimiz bu süreçte bize hep destek oldu. Umarım ki bu proje diğer okullarımıza da örnek olur ve tüm ülkeye yayılır. İsteyince oluyormuş demek ki. Bugün 4 engellimiz için umut oldunuz. Onları sevindirdiniz ve hayallerine kavuşmalarına yardım ettiniz”

 

Editör: TE Bilişim