Yalova Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında yapılan Engelsiz Park düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açılış kurdelesini Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alpaslan Erkoç, YOSK ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sporcuları İsmail Ar ve Yalova Belediye Başkanı Yardımcısı Halit Güleç ile birlikte kesti.
Görev geldikleri ilk günden beri engelsiz bir kent yaratmak için tüm planlamaları bu doğrultuda yaptıklarını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Her zaman her yerde söyledim yine söyleyeceğim. Bene engelli kelimesini kullanmaya karşıyım bu nedenle bu kardeşlerim benim için özel insanlar. Yaptığımız ve yapacağımız tüm yatırımlar için mesai arkadaşlarıma verdiğim en önemli talimat özel insanlarında bu hizmetten rahat şekilde faydalanmalarını asla göz ardı etmeyin oluyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz park özel insanların rahatlıkla spor yapabilecekleri bir park. Bu tarz hizmetlerin sayısını daha da arttıracağız. Hedefimiz olan ‘Engelsiz Yalova’ için engelleri tek tek kaldırıyoruz” dedi.
Erkoç; “Teşekkürler Vefa Başkanım”
Engelsiz Park için Başkan Salman’a teşekkürlerini ileten Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç; “Engelsiz bir dünya için çalışmalar yapan bir mimar seçilseydi, biz Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ın seçilmesini isterdik. Çünkü seçildiği günden beri Yalova’da yaşayan engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıp, sosyal hayata katılabilmeleri için kısa sürede çok büyük işler yaptı. Biz bu hizmetleri her zaman seçimlere 4-5 ay kala görürdük. Başkanımız göreve başlaması ile birlikte şartlar uygun olmadığı için evinden dışarı çıkamayan, komşusuna gidemeyen, pazara gidemeyen engelli kardeşlerimiz için yaptığı çalışmalar sayesinde kentimizde engelli dostlarımızı sosyal hayata kazandırdı. Denize sürünerek girdiklerinden dolayı denize giremeyen engelli kardeşlerimiz için Yalova’mıza plajı kazandırdı. Artık bizlerde normal insanlar gibi denize giriyoruz. Bunun mutluluğunu bu sıkıntıyı çeken bizlerden başkası anlayamaz. Belediye’nin kapısından mimari engellerden dolayı içeri giremez memurlara yalvarırdık evrakları alıp bizlere yardımcı olsun diye. Şimdi girişten son kata kadar istediğimiz her yere rahatlıkla ulaşıp işlerimizi kimseye muhtaç olmadan yapabiliyoruz. Ve saymakla bitmeyen hizmetleri yaptı ve son olarak da kentimizin meydanına yaptığı engelsiz park ile engelli kardeşlerimizi Yalova’nın en merkezinde sosyal hayatın içerisine soktu. Kendisine bize ve kentimize yapmış olduğu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
Ar, “Yalova’da Yapılan Hizmetler Mutluluk Verici”
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kaptanı İsmail Ar, Yalova’da engellilere yönelik yapılan çalışmaların kendisini çok mutlu ettiğini belirterek şunları dile getirdi; “Sayın Belediye Başkanımızın göreve başlamasıyla birlikte engelsiz kent olma yolunda Yalova’nın hızlı bir şekilde değişim gösterdiğini görmek Yalova’nın bir evladı olarak beni çok mutlu etti. Dünya’nın birçok kentine gittiğimde engellilere yönelik yapılan hizmetlere her zaman özenerek baktık. Bugün Yalova’da engellerin tek tek kalktığını görüyorum. Yalova’da engelli kardeşlerim artık geleceğe umutla baktıklarını görüyorum. Hizmetlerinden ötürü Vefa Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 
Editör: TE Bilişim