Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz'un enstitüde su sıkıntısı yaşandığı yönündeki açıklamasına Yalova Belediyesi'nden açıklama gecikmedi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bir açıklama yaparak enstitüye en alt limitten ücretlendirilerek su verileceğini duyurdu. Konuyu Mayıs ayı meclisine getireceklerini vurgulayan Salman açıklamasında, "Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün Geofit Bahçesi ile ilgili sulama sıkıntısı basında gündeme gelmiştir. Kurumlar arası çözüm yolları arayışına girmeden,  resmi olarak iletişim kurulmadan  yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak basına akseden beyanat üzerine kamuoyumuzun bilgilendirilmesi gereği hasıl olmuştur.

Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitümüzün hali hazırda lojmanlar, hizmet binaları, Geofit Bahçesi ve diğer tesisleri kapsayan iki adet su aboneliği bulunmaktadır. Bugüne değin enstitü müdürlüğümüzün  AR-GE kapsamı dahilinde bilimsel amaçlı yapacakları her türlü çalışmalarında kullanacakları su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla su aboneliği talebinde bulunmadıkları bilinmektedir. Talep edilmesi halinde belediyemizin bilimsel amaçlı çalışmalara olan saygısının gereği olarak gerekli sorumluluğun her zaman gösterileceğini özellikle belirtmek isteriz.

Başkanlık makamı olarak Yalova’mız ve ülkemiz için çok önemli bir yeri olan enstitümüz bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmaların su sıkıntısı nedeniyle olumsuz etkilenmesini gidermek  amacıyla yeni bir su tarifesi belirlenmesi için konuyu mayıs ayı belediye meclis gündemine alıyoruz. Bu gündem kapsamında belediye meclisimize, köy muhtarlıklarına uygulanan en alt limit olan 0,95 TL m³ su ücretlendirmesini  meclisimizin takdirine sunacağız.

Uygulamanın yasal sınırlar dahilinde gerçekleşebilmesi için enstitü müdürlüğümüz  AR-GE kapsamı dahilindeki çalışmalarında yeni bir abonelik müracaatı yapma sorumluluğunu yerine getirmesi ,sorunun bir an önce giderilmesinde yararlı olacaktır" dedi. 

Editör: TE Bilişim