Mecliste yapılan seçimde Erdem’in yerine bir başka Altınovalı İl Genel Meclisi üyesi olan Alaattin Altuntaş seçildi. Erdem yaptığı açıklamada, “Komisyonlara yazılması unutulan bir arkadaş var o nedenle istifa ettim. İstifade edemediği için, ödenek alamadığı için iyi niyetle komisyondan ayrıldım” diye konuştu. Altuntaş ise bu konuda yorum yapmadı.

Fıstıklı ve Kapaklı’da içkili yer bölgesine yeni düzenleme

İl Genel Meclisi’nde Yalova’da belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan alanlar için 2007/170 sayılı kararla belirlenen içkili yer bölgeleri, müfettiş incelemesi sonrasında düzeltildi. Alınan kararla Armutlu’nun Fıstıklı ve Kapaklı köylerindeki içkili yer noktaları genişletilerek, talep halinde aynı bölgede başka içkili yerlerin açılmasına da olanak tanıyacak şekilde düzenleme yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, “İlave herhangi bir şey yok. Varolan içkili yerler bölgesel olarak tespit edildi.

Yeni bir talep yok sadece Armutlu ilçesinin Fıstıklı ve Kapaklı köyleri için bu karar alındı. Buralarda zaten içkili bölgeler var idi, sadece noktasal bazda tespit yapılmıştı. Şimdi onların bulunduğu bölge krokilendirilmek suretiyle o binanın dışında yanındaki binaya da mesela bir başkası da müracaat ederse açabileceği çok dar bir alanlar belirlendi. Dolayısıyla müfettişin aslında tekite yani incelemeye almış olduğu eksiklikler düzeltilmiş oldu. Çünkü müfettiş diyordu ki, ‘içkili yer bölgeleri noktasal bazda krokisiz olarak mecliste karara bağlanmıştı, dolayısıyla bir başkası da içkili yer açacak olsa nerede açacak’ diye bir soru işareti vardı.

Başka müracaat eden olursa onların da aynı mahalde, yani diğer içkili yer noktalarının bulunduğu mahalde olmak kaydıyla imkan yaratılmasından ibaret konu. Yalova’da bizim uhdemizde böyle bölge yok. Sadece Armutlu ilçesinde Fıstıklı ve Kapaklı köylerinde var. Zira biz belediyelerin ve belediye mücavir alanlarının içinde olan yerlere vermiyoruz. Sadece mücavir alanların dışında olan yerlere veriyoruz. Böyle yerlerden de talep gelmedi. Jandarma ve kaymakamlığın böyle bir talebi olmadı. Sadece Armutlu’nun var olanları bölgelendirmek suretiyle bir talebi oldu biz de onu karara bağladık” dedi. 

Editör: TE Bilişim