İzleme ve Denetleme (İZDES) Çalışmaları Programı kapsamında Yalova’ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, basın mensupları ile bir araya geldi. Valiliğin Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıda; Yalova Valisi Muammer Erol, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Salih Karataş, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Fitoz, Sahil Güvenlik Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Albay Tayfun Paşaoğlu hazır bulundu.

Türkiye’de yaşanan trafik kazalarında ve terör mücadele noktasında gelinen son noktayı basın mensupları ile paylaşan Ersoy, “İçişleri Bakanlığımız vatandaşlarımızın günlük hayatında birçok önemli hizmetlerini sunabilmek terörle mücadeleden, asayiş ve güvenliğe, trafik hizmetlerinden uyuşturucuyla mücadeleye, sahil güvenliğinden afet ve acil durum güvenliğine, nüfus hizmetlerinden düzensiz göçle mücadeleye her durumda milletimizin hizmetinde olan bir bakanlığız. Bakanlığımızın verdiği bu hizmetlerin etkin, verimli, ekonomik ve süratli verilebilmesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışımızın her birimimize en iyi şekilde yansımasını sağlamak amacıyla yoğun bir gayret gösteriyoruz” dedi. 

“Vatandaşın Açık Kapısı”

Açık Kapı Projesi’nin önemli ölçüde amacına ulaştığını belirten Ersoy, “Beklentilerimiz daha fazla olabilir. Bazı illerimizde bu oran daha fazla olabilir. Ancak temel amacımız şuydu: vatandaşımız nereye gideceğini bilmediği zaman tanışabileceği bir yer olsun. Oraya gittiği takdirde kamu görevlilerimiz ona rehberlik edebilsin, bir çaresizlik yaşamasın, vatandaşların sorununa çözüm sağlansınlar. Bu anlamda bugüne kadar yaptığımız ziyaretlerde, çok büyük fayda sağlandığını, memnuniyet sağlandığını büyük bir mutlulukla gördük” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim