2 ay önce göreve başladıklarını ifade eden Erzurumlular Derneği Başkanı Turgut Köse, sırayla tüm siyasi partileri, valiliği, rektörlüğü ziyaret edeceklerini kaydetti.

Ziyarette Erzurumlular Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Turgut Köse ile dernek yönetim kurulu üyeleri Ali Demirhan, Günhan Ergüder, Seyfullah Doğru, İsmail Taşdüzer, Feridun Doğrudil, Bayram Günaydın ve Suphi Yılmaz yer aldı. Müdür Ali Daştan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Dernek Başkanı Köse, Müdür Daştan’a ziyaretin anısına Erzurumlular Derneği adına çini bir tabak hediye etti.

Yeni yönetim olarak Yalova’nın sorunlarına çözüm üretmek için çalışacaklarını, aynı zamanda kendi kültürlerini de yaymak için faaliyetlerde bulunacaklarını belirten Başkan Köse, siyasi olarak herkese eşit uzaklıkta ve eşit yakınlıkta bulunduklarını dile getirerek, “Amacımız lokal işletip dernekçilik yapmak değil. Derneğimizde herkes bireysel olarak özgür iradesini kullanarak destek verir. Biz herkese aynı uzaklıktayız ve aynı yakınlıktayız” diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde gazetelerde İl Sağlık Müdürü Ali Daştan hakkında ‘damadının eczanesinin bulunduğu sokağa Çiftlikköy Aile Sağlığı Merkezi’ni taşıdığı’ yönünde çıkan iddiaları yakından takip ettiklerini söyleyen Başkan Köse, Müdür Daştan’a destek verdiklerini dile getirirken, Dernek yönetim kurulu üyesi Ali Demirhan da, çamur at izi kalsın mantığıyla tam olarak araştırılmadan bu tür haberlerin çıkmasını tasvip etmediğini dile getirerek, “Müdürümüzden ülke genelinde 81 tane var. Bürokratlarımız, ister Erzurumlu ister başka bir yerden olsun, bizim için değerlidir. Bu şekilde mağdur edilmemelidir” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim