“Ödenek yok” tartışması

 

Bir sonraki maddede ise Esenköy’de arıcılık projesi için İl Özel İdaresi bütçesinden 33 bin TL aktarılması talebi görüşüldü. AKP’li Murat Kaya ve MHP’li Mustafa Nurten’in verdiği önergede, Esenköy’de 44 çiftçi ailesine 3’er adet arılı kovandan oluşan 44 ünite, yani 132 adet kovanın temin edilmesi için bütçeden 33 bin TL’lik geri ödemeli hibe talep ediliyordu. Komisyon raporlarında ise bütçe ödeneklerinin yetersiz olduğuna vurgu yapılarak talebin yerine getirilemeyeceği görüşü dile getirildi.

Bunun üzerine söz alan MHP’li Tamer Ergün, talebin meclise geldiği halde reddedilmesinin önergeyi vererek projenin gerçekleşmesi yönünde destek veren meclis üyelerinin itibarını zedeleyeceğini dile getirdi. Önerge sahiplerinden Mustafa Nurten ise meclisin istemesi halinde bu parayı vereceğini, meclisin uygun görmemesine saygı duyduğunu söyledi. Atalay Beştaş ise, proje bedelinin bir kısmını üreticilerin, bir kısmını özel idarenin karşılaması talep edilen bir proje olduğunu dile getirdi. Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, alınan kararın meclisin iradesini yansıtacağını belirterek herkesin bu iradeye saygılı olması gerektiğini belirtti. Talep, komisyonun olumsuz raporu doğrultusunda oylatıldı. Muhalefet üyelerinin red oylarına karşın, iktidar partisi üyelerinin kabul oylarıyla komisyon raporu onaylandı, oy çokluğu ile projeye bütçeden geri ödemeli para aktarılması talebi reddedildi.

 

“Etibank’ta ihale yakında yapılacak”

 

Bir diğer gündem maddesinde Çiftlikköy’deki atıl durumdaki Etibank tesisleri için İl Özel İdaresi’nin Çiftlikköy Belediyesi ile yarı yarıya pay sahibi olacak şekilde protokol yapılması teklifi görüşüldü. Atalay Beştaş’ın geçtiğimiz aylarda gündeme getirdiği teklifle ilgili olarak komisyon raporlarını okutan Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, mevcut durumda böyle bir durumun söz konusu olamayacağını kaydetti.

Alkış, “Eti Maden İşletmeleri’ne ait olan 69 bin 323 metrekarelik taşınmaz, 1999 depremi sonrasında Hazine’ye devredilmiş, sonrasında ise bu arazinin turizm potansiyeline katkı sağlaması ve kamu yararına sosyal işlerde kullanılması amacıyla 39 bin 600 metrekarelik kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kalan kısmı Çiftlikköy Belediyesi’ne tahsis edilmiş. Dolayısıyla bir kuruma tahsisi yapılan arazinin aynı zamanda İl Özel İdaresi’ne tahsisi söz konusu olamayacağından konunun gündemden düşürülmesi gerekir” dedi.  Alkış, Etibank Tesislerinin Kültür Bakanlığı’na tahsis edilen kısmı için teknik şartnamenin hazırlandığını, ihaleye çıkılacağını ancak bakanlık onayının beklendiğini sözlerine ekledi. Mecliste yapılan oylama sonucu madde gündemden düşürüldü.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim