Tekel Bayileri Odası Başkanı Faik Gülhan Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Defter Beyan Sistemi (DBS) sayesinde defterlerin artık elektronik ortamda tutulacağını bu nedenle de 2019 yılından itibaren defter tasdik ücreti alınmayacağını söyledi.
YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ve Büfeciler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faik Gülhan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunda (TESK) düzenlenen "Defter Beyan Sistemi"nin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı. Burada yeni sistem hakkında oda başkanlarına bilgiler aktaran Ağbal yeni sistem sayesinde defter tutma ve tasdik zorunluluklarının da ortadan kaldırıldığını dile getirdi. Bu sistemin esnaflar açısından müjde niteliğinde olduğunu belirten Tekel Bayileri Odası Başkanı Faik Gülhan ise kısa adı DBS olan sistem ve getirilen yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdi, " Bugün artık basit usul mükelleflerimizin esnaf odalarında tutulan defterlerini, kayıtlarını Maliye Bakanlığının geliştirdiği bir sistemde tutma imkanına kavuştuk. Bundan sonra artık defter tasdiki yok, artık defter saklama yok. Esnafın üzerinde en büyük yük defter tasdikleriyle ilgili uygulamaydı. 2018'den itibaren defter tasdiki işlemlerini notere gitmeden internet üzerinden yapabileceksiniz.
Yazılımın herkesin anlayabileceği düzeyde olduğunu belirten Gülhan, 1 Temmuz'a kadar geçiş süreci tanındığını, serbest meslek kazancına göre defter tutanlar için ise uygulamanın başladığını kaydetti.
Gülhan,bunun yanı sıra” TAPDK Tekel Satış Ruhsatları ile ilgili 2018 yılı belge bedellerinin     henüz resmi gazetede yayımlanmamış olduğunu   bu nedenle de süre uzatım işlemleri ve ilk kez  ruhsat alacak olanların beklemede kalmalarını konuyla ilgili net bilgilendirmenin yapılacağını“ açıkladı.

 

Editör: TE Bilişim