Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ramazan Tekin bir çok esnafın çırak ve yetiştirecek eleman bulamadığından dolayı kepenk kapama noktasına geldiğini dile getirdi. Tekin çıraklık ve kalfalık mekanizmasının bu ülkede yeniden hayata geçirilmesi için özendirici tedbirler alınması gerektiğini söyledi.
Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ramazan Tekin bir çok iş kolundan esnafların da katılımı ile bir basın toplantısı düzenledi. Ülkede genelinde yaşanan ancak Yalova özelinde dillendirilen iş kollarında esnafların çırak bulamama sıkıntısını dile getiren Tekin bu konuda önerilerde de bulundu. Bir çok iş kolunun bir kuşak sonra yok olma tehlikesi ile burun buruna geleceğini belirten Tekin, "Sanatkârsız milletin kalkınması mümkün değildir. Ülkemizde  işsizlik var,diyorlar  tamamen  yalan  Eğitim sisteminden kaynaklanan  işsizlik mevcuttur. Ben Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkârlar odası Başkanı Ramazan Tekin  olarak ne kadar işsiz sanatkâr varsa hepsine iş bulmayı taahhüt ediyorum. Bazı  esnaflarımız çalıştıracak eleman bulamadığından dükkanlarını kapatmak zorunda kalmaktadır.Herkes devlet memuru olmak istiyor niye,  Devlet memurluğu hem rahat hem  Özel sektörden  maaşları  fazla. Herkesin çocukları çok kıymetli olduğundan  kimse çocuğunu çıraklığa  vermiyor anne ve babalar çocuklarına iyilik yaptığını sanıyor halbuki çocuklarına en büyük kötülüğü yapıyorlar herkes çocuklarını üniversiteye gönderiyor. 22 yaşına kadar üniversiteye giden  çocuk askere gidip gelmesi 25 yaşını buluyor. Hiç çalışma alışkanlığı olmayan çocuklarımız 25 yaşından sonra  masa başı işlerden başka işler yapamaz. Bugünlerde tüm televizyon kanalarının haberlerinde izlediğimiz gibi hırsızlık,yankesicilik,dolandırıcılık,uyuşturucu bağımlılığı, mafyacılık,cinayetten başka haber izleyemiyoruz .iler ki yıllarda bu tür haberleri daha fazla izleyeceğiz çünkü tembel bir gençlik yetişiyor.Bu haberlerde insanlarımızın psikolojisini bozmaktadır.Açık oturumlarda koca koca Profesörler bu konulardan hiç bahsetmiyorlar öyle bir gençlik yetişiyor ki çalışmayı hiç sevmeyen kolay yoldan para kazanmayı isteyen gençlik yetişmektedir.Üniversiteyi de bitirenler mesleğiyle ilgili uygulamayı hiç bilmemektedir.Hükümetimiz ne kadar teşvik verirse versin çalışan sanatkâr bulunmadığı için kalkınma ve yeni buluşlar olamaz  ülkemizi kalkındırmak geliştirmek istiyorsak   Eğitim sistemi kökünden değişmesi lazım gençliği ön plana alarak herkesin üniversitede okuması  ve çalışma alışkanlığı kazandırılması lazım çalışmayan gençlikten ülkemize zarardan başka bir şey gelmez  inşaat mühendisliğini bitiren inşaat demirini bilmiyorsa ,elektrik mühendisliğini bitiren kabloyu bilmiyorsa, ziraat mühendisliğini bitiren nisan ayında ağaçlar yaprak açtığında kaysı ağacına erik ağacı  diyorsa bu üniversite mezunundan ülkemiz hiçbir şey bekleyemez istediğimiz kadar üniversite açalım ülkemizde bu kadar profesör var bu kadar üniversite mezunu var ülkemizdeki buluşlara bakalım ben isterdim her akşam haberlerde yeni buluşlar dinleyelim" dedi.

Çiftlikköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ramazan Tekin bu konuda hükümete önerilerde de bulundu. Tekin şu önerileri sıraladı; "Çocuklarımız ana okuluna başladığı zaman vatan,millet,örf,anane,gelenek görenek, ahlak ve dinini öğrenmesi lazım . Beşinci sınıftan itibaren  tüm çocuklarımız  haftada bir gün esnaflarımızın yanında zanaat öğrenmesi  lazım. Herhangi bir zanaat bölümüne gitmeyen devlet memuru olmaması lazım . Sanat okullarını çoğaltmak lazım. Sanat  okulların da pratiğe önem verilmesi lazım. Üniversiteye girerken zanaat  bölümü mezunlarına ek puan verilmesi lazım. En önemlisi bu saye de  çocuklarımıza çalışma alışkanlığı kazandırmamız lazım. Meslek okulları meslek odalarıyla birlikte hareket etmesi lazım. Mesleği ile ilgili diploma alırken pratik uygulama yapamayana diploma verilmemesi lazım"

Editör: TE Bilişim