Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar, "Ette Tavan Fiyat" uygulamasını olumlu bulduklarını söyledi. Bahar, "Bu uygulama et fiyatlarını ucuzlatır" diye konuştu. 
Et fiyatlarında ki istikrarsızlık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Ette Tavan Fiyat uygulamasına geçileceğini duyuran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e ilk destek Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar'dan geldi. Bakan Çelik et fiyatlarının kıymada tavan 32, kuşbaşında 34 TL, Yağsız karkas etin tavan fiyatının ise 23.2 TL olduğunu duyurmuştu. 
Yalova Kasaplar Derneği Başkanı Turgay Bahar ise yaptığı açıklamada et fiyatlarında ucuzlamanın kendileri için de olumlu olduğunu, et fiyatlarındaki ucuzlamanın sektörü hareketlendireceğini söyledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Bahar, “Daha net bilanço bizlere gelmedi. Bunu biz senelerden beri savunuyoruz. Bakanlığın şu an söylediği şeylere pek inanamıyoruz. İlk başlangıçta bu işin büyük firmalar tarafından benimsenmesi gerekiyor. Karkas etin fiyatı büyük firmalarda 5 lira bizlerden daha fazla. Nasıl bir düzenleme yapacaklar göreceğiz. Bizlere gerekçeli bir kararname henüz sunulmadı. Biz de durumu basından öğreniyoruz. İç piyasa senelerden beri sabitlenmedi. Yem fiyatlarında bir düzenleme olmadı. Dolayısıyla bu karara inanamıyoruz” dedi.
Et fiyatlarındaki ucuzlamanın kendilerine olumlu yansıyacağını da sözlerine ekleyen Başkan Bahar, “Bizler eti ne kadar ucuz satarsak bu bize o denli olumlu yansır. Müşteri potansiyelimiz çoğalacak. Satılan çok et çok müşteri demek. Satılan ucuz etin bize zararı olmaz, tam tersi faydası olur” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim