CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, yıllardır eski Etibank arazileri konusunda Çiftlikköy halkına kazık atan AKP’nin şimdi yeni bir oyun peşinde olduğunu belirterek “Şimdi de Çiftlikköy’e ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Etibank arazisi, Çiftlikköy halkının hakkıdır. Başka bir yöntem önerenler bu halka ihanet ederler” dedi.
CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, son günlerde yeniden Yalova kamuoyunun gündemine getirilen Etibank arazisi ve bu araziyle ilgili ortaya atılan iddialar konusunda sert açıklamalar yaptı. Etibank arazisinin 1999 Marmara Depremi sonrasında kullanılmamaya başlandığını, finansal nedenlerle tesisin kapandığını belirten Güler, bunun sonrasında yaşananların tek sorumlusunun AKP’nin genel ve yerel yöneticileri olduğunu söyledi. 
“Tesislerin atıl duruma düştüğü tarih, aynı zamanda AKP’nin iktidar olduğu tarihtir” diyen Güler, şöyle devam etti:“15 yıldır iktidar olan AKP, bu 15 yıl içinde Çiftlikköy’ün her sorununa olduğu gibi buna da ‘bakar kör’ olmuştur. 15 yıl içinde AKP iktidarı bu sorunun çözümü noktasında bir santim ilerleyememiştir. Geçmiş yıllarda Çiftlikköy Belediyesi’nin kazandığı ihaleler bile belediye yönetimi farklı partiden olduğu için bizzat AKP’nin yöneticileri tarafından engellenmiştir. Bu bir iddia değil, gerçektir”
Ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler
İlçe Başkanı Nedim Güler, son günlerde Etibank konusunda yeni bir tiyatro oyununun sahnelendiğini ifade ederek “3 perdelik, komedi. Birinci perdesinde AKP’nin borazanı, şeriat yanlısı, laiklik ve cumhuriyet karşıtı, Atatürk düşmanı ismi lazım değil gazete bu arazilerin yıllardır atıl durumda olduğunu, bu yüzden Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilmesi gerektiğini yazıyor. İkinci perdesinde Yalova’da AKP’nin uzantısı dernek temsilcileri ne olduğunu kendilerinin bile bilmediği bir projeyi basın toplantısıyla savunuyor, CHP’yi suçluyor. Muhtemelen üçüncü perdede de AKP’nin yerel yöneticileri sahneye çıkacak ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na verildiğini söyleyecekler. Kamuoyu tepkisinden korktukları için önce sahneye medya organlarını ve sivil toplum kuruluşlarını sürüyorlar. Yani özelleştirilmesi gündemde olan, Çiftlikköy halkının ancak uzaktan bakıp seyredeceği Etibank arazisi için ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler” dedi.
Diyanet başka arazi baksın
Etibank arazisinin Çiftlikköy’ün hakkı olduğunu belirten Nedim Güler, 67 dönümlük arazinin tamamının Çiftlikköy halkının kullanabileceği şekilde bir tasarrufta bulunulması gerektiğini ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:
“Bunun dışındaki her fikre ve öneriye karşıyız. Yedi sülalesi Çiftlikköylü birisi olarak diyorum ki Çiftlikköy halkını bu arazilerin kullanımından mahrum bırakanlar Çiftlikköy halkına ihanet ederler. Kimse yine din kılıfının ardına saklanmasın. ‘Bak işte CHP, Diyanet’e karşı çıktı’ diye ortalığı velveleye verecek aklıevvellere de şimdiden söyleyeyim. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran partinin ilçe başkanı olarak diyorum ki geçmişte Yalova Üniversitesi’ne de, başka bir kuruma verilmesine de karşı çıkmıştım. Diyanet İşleri Başkanlığı’na da verilmesine karşıyım. CHP Çiftlikköy İlçe Başkanlığı’na tahsis etsinler, ona da karşı çıkarım. Etibank’ın tek sahibi Çiftlikköy halkıdır. Tahsis edilmesi gereken tek kurum da Çiftlikköy Belediyesi’dir. Çünkü tesislerin halkın kullanımına açılması ancak belediye marifetiyle olabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böyle bir projeyi yapmasında sakınca yok. Hatta gerçek din alimlerini yetiştirmesi son derece gerekli. Belki Diyanet İşleri Başkanlığı gerçek din alimleri yetiştirir de en azından ‘dinden geçinen’ bazılarına yüce dinimiz İslam’ın ‘hırsızlığı, yalan söylemeyi, yetim hakkı yemeyi’ yasakladığını da öğretir. Peki neden ille de Etibank? ‘Tatil köyü yapacaklar’ deyince kızıyorsunuz. Din alimi yetiştirmek için denize, kumsala, plaja, palmiyeye, olimpik havuza mı ihtiyacınız var? Yalova’nın her tarafında yapabilirsiniz. Gelin, yine Çiftlikköy’de yapın. Son derece güzel, hazine arazilerimiz var. Öneri mi istiyorsunuz? Cezaaevi yapılmak istenen Sultaniye’de son derece elverişli bir arazi var. Gelin, oraya yapın. Ama Çiftlikköy’ün son nefes alacak yeri olan Etibank’ı rahat bırakın”
Konunun 2 yıl aradan sonra yeniden ısıtılıp kamuoyuna sunulduğunu kaydeden Güler, CHP’nin ve Milletvekili Muharrem İnce’nin suçlanmasına anlam veremediğini belirterek “İsteyen Diyanet, AKP’ye bağlı. Verecek Maliye Bakanlığı. O da AKP’ye bağlı. Dediklerine göre Cumhurbaşkanı da destekliyormuş, Başbakan da. Eee, kim nasıl engelleyebilir o zaman? Bir imzalık işi var. Neyin engellemesinden bahsediyorsunuz” dedi.  
Belediye halka açmalı
İlçe Başkanı Nedim Güler, Etibank arazisinin nasıl kullanılması gerektiğini de şöyle açıkladı:
“Bizim önerimiz bu arazinin, ekstra hiçbir yapılaşmaya izin verilmeden Çiftlikköy halkına sosyal tesis, yaşam alanı ve park olarak hizmet vermesidir. 67 dönümün tamamı Çiftlikköy halkının ve dolayısıyla da Yalovalıların kullanımında olmalıdır. Bunu sağlayacak tek kurum da Çiftlikköy Belediyesi’dir. Geçmişte başka bir partide olduğu için belediyeye sıcak bakılmamıştı. Şimdi ise belediye AKP’de. Çiftlikköy her geçen gün yapılaşan bir şehir. Yeşil alanımız neredeyse kalmadı. Etibank arazisi elimizde kalan son ve en değerli arazi. Sahillerimizin tamamının halka açık olması gerekir. Belediye dışında hangi kurum olursa olsun, sahilleri halka kapatacaktır, Çiftlikköy halkı faydalanamayacaktır. Burada siyaset gütmüyoruz ve o yüzden Çiftlikköy’ün en değerli arazisinin kullanım hakkının belediyede olması gerektiğini savunuyoruz”
Güler, son olarak Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a da çağrıda bulunarak “Bu konu siyaset üstü bir konudur. Bu arazilerin belediyeye verilmesi konusunda her türlü kamuoyu desteğine hazırız. Çiftlikköy Belediyesi’nin şu anda bu arazide 29 dönüm kullanım hakkı vardır. Ancak eğer özelleştirme kapsamına alınıp tamamı satılırsa Çiftlikköy Belediyesi bu arazilerden de olabilir. Bu yüzden belediye yönetimi bu konuda edilgen değil etken bir hale gelmelidir” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim