İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği(İHH) Yalova Şubesi tarafından yaptırılan 100 kişilik ‘Yalova Yetimhanesi’nin duvarları yükselmeye başladı. İHH Yalova Temsilcisi Dr. Sabri Kan, yetimhanede çalışmaların devam ettiğini ve bu anlamda yetimhane için bağışta kabul ettiklerini ifade etti. 
‘Sıcak bir yuvaya kavuşacaklar’..
Yapılan yetimhane sayesinde Etiyopya Kofale’de yüzlerin güleceğini söyleyen Başkan Kan, “Dünyada çok sayıda çatışma ve siyasi sorun var. Yetimler de bu durumun yansımalarından biri. Tüm dünyada çatışma bölgelerinden en fazla etkilenen insanlar sivil ve sıradan ailelerdir ve bu ailelerden geriye çok sayıda yetim kalıyor. Yetimler çok farklı odakların, kesimlerin hedeflediği bir kitle. Özellikle Afrika'da yetimlerle ilgilenen çok sayıda misyoner örgüt var. Bu misyonerlere fırsat vermemek adına biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kermeslerimiz ile düzenlediğimiz etkinliklerimiz ve projelerimiz ile birlikte; damlaya damlaya göl olur mantığı ile Etiyopya Kofale’de yetimhanenimiz temellerini attık ve artık yavaş yavaş duvarları da yükselmeye başladı. Allah nasip ederse, destekleriniz ile birlikte 100 kız yavrumuz, burada sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak” ifadelerine yer verdi.
Yetimhane hakkında da bilgi veren İl Temsilcisi Dr. Kan, “Yetimhanemizin kapasitesi 100 kişiliktir. 15 odadan oluşan yatakhaneleri mevcuttur. Yatakhaneler 6 kişiliktir. Yönetim odası, okuma odası, 5 tuvalet ve 3 banyo ve bir de çok amaçlı salonumuz mevcuttur” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim