Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) nin 5. Şubesi’nin açılacağı Yalova’da, açılış sonrası “Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir panel düzenlenecek.

 

Enstitü 1998’de organik tarım faaliyetlerine başladı

 

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, “Enstitümüzde organik tarım faaliyetleri 1998 yılında araştırma başlatılmıştır. Yapılan araştırma çalışmalarının amacı, bu alanda üreticilere bilgi üreterek uygulamada karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik olmuştur. Ülkemizde ilk defa 2006 yılında başlatılan faaliyetler ile organik tarım sertifikalı sebze tohum üretim çalışmaları başlatılmıştır. Enstitümüz bu alanda yaptığı çalışmaları üniversite, diğer araştırma kuruluşları, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde gerçekleştirmektedir. Organik tarımın ülkemizde yaygınlaşmasında en önemli katkıyı 1992 yılında kurulan Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) yapmıştır. Merkezi İzmir’de olan söz konusu derneğin Ankara, İstanbul, Adana ve Çanakkale’de 4 şubesi bulunmaktadır. 10 Temmuz 2012 tarihinde ETO’nun 5. şubesi Yalova’da açılacaktır. Bölgemizde organik tarım ile ilgilenen tüm doğal yaşam, sürdürülebilir tarım, sağlıklı nesil sevdalılarını bir çatı altında toplamayı hedefleyen dernek yönetimi tüm halkımızı açılışa davet etmektedir. Dernek açılışı sonrası konu ile ilgili “Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu bir panel düzenlenecek.

 

Çok sayıda panelist katılıyor

 

“Organik Tarımda Kullanılan Girdiler, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panele, panelist olarak, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’nden Doç. Dr. Şahin Anıl, Bitkisel Üretimi Geliştirme Genel Müdürlüğü Temsilcisi, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanlığı Temsilcisi (BÜGEM), Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Anaç, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Uygun Aksoy, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Ruhsar Yanmaz, Biyolojik Mücadele Araştırma İstasyonu’ndan Doç. Dr. Seral Yücel, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Doç. Dr. Zafer Hakkı Can, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nden Dr. Sabiha Ünal, Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Kamil Küçükyılmaz, Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği’nden Atila Ertem, Ralila Organik Gıda İşletmesi’nden Rahmi Aydın katılacak. Panel sonrası değerlendirmenin ardından sonuç bildirgesi yayınlanacak.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim