Gülsün, Denetim Komisyonu Raporu’nda Özel Kalem Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü’nün harcama oranlarının limiti aştığını yazdıklarını, kendi yazdıkları bu olumsuzlukla ilgili olarak etik olmayacağı için raporun tümüne red oyu verdiklerini açıkladı.

 

DENK BÜTÇE SAĞLANAMADI

Adem Gülsün’ün başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’nin 5.oturumunda Faaliyet Raporu okundu. 83 milyon 200 bin TL olarak belirtilen Belediye Bütçesi’nin gerçekleşme oranı yüzde 72 oldu. Gülsün, gerçekleşme miktarının ise 59 milyon 991 bin TL olduğunu ifade ederek, “İdeal olan denk bütçenin sağlanması. Ancak görüldüğü üzere denk bütçe sağlanamadı. Önümüzdeki sene bu gerçekleşme oranına göre yapılmasında fayda var” diye konuştu.

 

İKİ MÜDÜRLÜĞÜN HARCAMA ORANLARINA TEPKİ

Faaliyet Raporu’nun ayrıntılı olarak meclise sunan Adem Gülsün, belediye birim müdürlüklerinin toplam kaynak ihtiyacından ne kadar harcandığı ve harcama oranlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Buna göre, Kültür Müdürlüğü’nün harcama oranları yüzde 167, İnsan Kaynaklarının yüzde 203, Özel Kalem Müdürlüğü’nün ise yüzde 114’le, kendilerine ayrılan kaynaktan fazla harcadıkları belirtildi. Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yıldız’ın, müdürlüklerin bu fazla harcamaların nereden kaynaklandığını açıklamalarını talep etmesi üzerine, birim müdürleri söz alarak harcamalarıyla ilgili bilgiler verdi. İnsan Kaynakları biriminin harcamalarının belediyenin personel sistemiyle ilgili yeni uygulamaları dolayısıyla 4 yeni server alınması gibi kalemlerden dolayı arttığı ifade edildi. Faaliyet Raporu’nda Belediye’nin 9 milyon TL civarında kredi borcu kaldığı da dile getirildi. Raporun oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından bir sonraki meclis oturumunun tarihi 7 Mayıs Pazartesi olarak belirlendi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim