Yalova Belediyesi Nisan ayının son toplantısını Yalova belediye Başkanı Vefa Salman'ın katılmaması dolayısıyla 1'nci Başkan Vekili Ömer Aslan'ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda belediyenin 16 biriminin tek tek sunum yapmasına gerek olmadığına kanaat getirilerek birimlerin faaliyet raporları toptan oylamaya sunuldu. Oylamada CHP'li üyeler faaliyetin bir önceki belediye yönetimine ait olduğu ve tasarruf tedbirlerine uyulmadığı gerekçesi ile çekimser oy kullandı. Ak Partili üyeleri ise rapora evet dedi. Rapor 18'e 14'lük oy çokluğu ile kabul edildi.

Ardından üyeler dilek ve temennilerde bulundular. Ak Parti grubu adına söz alan grup başkanı Kasım Avar, "Yeni dönemde bilgi ve tecrübemizi hak ve adalet kavramlarıyla harmanlayarak ilimize önemli hizmetler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

CHP Grubu adına söz alan Şerafettin çelik ise, "Seçim sürecinde ciddi bir efor harcadık. Bu enerjimizi AKP ve CHP olarak Yalova halkı için birleştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Amacımız borçsuz bir belediye oluşturmak ve bu sayede daha iyi hizmetler üretebilmek olmalıdır" diye konuştu.

Meclis oturumuna 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü saat 15:00'de yeniden toplanmak kaydı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim