Eğitimler, Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu eğiticilerinden Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu tarafından  Mayıs- Haziran aylarında ikişer kurs  verildi. Kursların 4’üncüsü   Yalova Anadolu Lisesinde  22 Haziran  Cuma günü tamamlandı. Kurslar önümüzdeki aylarda da devam edecek.

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında 22 Kasım 2010 Tarihinde imzalanan "İş Birliği Protokolü" ile Eğitimde Fatih Projesi yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesinin önemli hedeflerinden biri de eğitim yöneticilerini, okulda bilişim teknolojisi araçlarını ve eğitim içeriklerini aktif olarak kullanılmasını sağlayacak yönetim bilgi ve becerilerine kavuşturmaktır.

Bu bağlamda, “Eğitimde Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu”, süresince eğitim liderlerine, teknolojinin eğitimde etkili, verimli, çekici ve sürdürülebilir biçimde nasıl kullanılabileceği, eğitim kurumları yöneticilerinin vizyon ve misyon geliştirmelerine katkıda bulunma, uluslararası düzeyde kabul gören eğitimde teknoloji kullanımı standartları, ISTE (Yöneticiler için Uluısal Teknoloji Standartları ve Performans Göstergeleri , NETS-A, Bilişim Suçları ,Siber Zorbalık ,Web 2.0 ve diğer sosyal medya araçları ile eylem planı oluşturma süreci gibi farklı konularda eğitimler ileriki tarihlerde de diğer okul/kurum yöneticilerine verilmeye devam edecek.

 Yalova Anadolu Lisesi'nde Eğitim Görevlisi olarak Yöneticilere FATİH Projesi Teknoloji ve Liderlik Kursu veren İsmail Saraçoğlu “Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesinin önemli hedeflerinden biri de İl/İlçe yöneticileri ,okulların liderleri konumunda bulunan müdür ve müdür yardımcılarımızın Fatih Projesinde hedef kitle olan öğrencilere daha etkili olmaları planlandığından tüm yöneticilerimizin teknolojiyi kullanma yeterliliklerini geliştirerek liderlik rollerini daha aktif ve kapsamlı yapmalarını sağlayacaktır. Yapılan eğitimlerle katılımcılara kullanımları öğretilen web 2.0 araçları ,21.Yüzyıl Becerileri,Google dökümanları Okullarda ve kurumlarda etkili eylem planları vb.uygulamalar ile öğrencilerimizin ve yöneticilerimiz çok kolaylıkla internet uygulamaları gerçekleştirebilecek. Bu sayede de eğitim alan tüm eğitimciler bilgilerini eğitimde kullanabilir iyi örneklerini, tecrübelerini internet ortamında diğer öğretmenler ile paylaşabileceklerdir. “ dedi.

Yalova’da  önümüzdeki haftalarda yönetici ve öğretmen eğitimleri pilot okullar olan Yalova Anadolu Lisesi ,Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecilerinden başlayarak tüm ildeki eğitim kadrosuna verilecek.

Editör: TE Bilişim