Eğitimler; Fatih Projesi Teknoloji ve Liderlik Forumu eğiticilerinden Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu tarafından 15 -17 Mayıs 2012 tarihlerinde Yalova Anadolu Lisesinde veriliyor.

Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü İsmail Saraçoğlu , “Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında 22 Kasım 2010 Tarihinde imzalanan "İş Birliği Protokolü" ile Eğitimde Fatih Projesi yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesinin önemli hedeflerinden biri de eğitim yöneticilerini, okulda bilişim teknolojisi araçlarını ve eğitim içeriklerini aktif olarak kullanılmasını sağlayacak yönetim bilgi ve becerilerine kavuşturmaktır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman kurs ziyaretinde Okul Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada, “Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih) Projesinin önemli hedeflerinden biri de Okulların liderleri konumunda bulunan müdür ve müdür yardımcılarımızın teknolojiyi kullanma yeterliliklerini geliştirerek liderlik rollerini daha aktif ve kapsamlı yapmalarını sağlayacaktır. Yapılan eğitimlerle katılımcılara kullanımları öğretilen web 2.0 araçları ile yöneticilerimiz çok kolaylıkla internet uygulamaları gerçekleştirebilecek.

Bu sayede de eğitim ile ilgili bilgilerini iyi örneklerini, tecrübelerini internet ortamında diğer öğretmenler ile paylaşabileceklerdir”  dedi. İlimizde önümüzdeki haftalarda yönetici ve öğretmen eğitimleri pilot okullar olan Yalova Anadolu Lisesi , Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecilerinden başlayarak tüm ildeki eğitim kadrosuna verilecektir.
Editör: TE Bilişim