Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik sürdürülen soruşturma ve davaların 1 yıllık bilançosunu açıkladı. 
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik Yalova'da 194'ü tutuklu 460 şüpheli hakkında 202 kamu davsının Yalova Ağır Ceza Mahkemesince açıldığı ve 294 şüpheli hakkında da 83 soruşturma dosyasının Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olduğunu bildirdi. Başsavcı Özgür, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz kanlı darbe ve işgal girişimi nedeniyle Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik kentte soruşturmaların yürütüldüğünü aktardı.
Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür yaptığı açıklamada şöyle konuştu, "15 Temmuz 2016'da TSK içerisine sızmış FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü elemanlarınca gerçekleştirilmek istenilen darbe ve işgal girişiminin üzerinden bir yıllık sürenin geçtiği bu günlerde kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Yalova'da FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar değerlendirildiğinde 194'ü tutuklu 460 şüpheli hakkında 202 kamu davsının Yalova Ağır Ceza Mahkemesince açıldığı ve halen yargılamaların devam ettiği, 294 şüpheli hakkında da 83 soruşturma dosyasının da Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olduğu hususlarını kamuoyuna arz ederim."

Editör: TE Bilişim