Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yalova Barosu ve ADD Yalova Şubesi tarafından düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" paneline katılmak üzere Yalova'ya geldi. Feyzioğlu bölücü terör örgütünün de uluslararası hukuk karşısında meşruiyet kazanmak amacıyla anayasa değişikliğini desteklediğini söyledi. Feyzioğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ve BAL-GÖÇ'ü de ziyaret etti. Ardından 18.30'da Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen panele katılah Feyzioğlu Yalovalılarla buluştu
  Yalova Barosu ve ADD Yalova Şubesi tarafından düzenlenen, "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" paneline katılmak üzere Yalova'ya gelen TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yalova Barosunda bir basın toplantısı düzenledi. Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu ve baroya bağlı avukatların da katıldığı toplantının açılış konuşmasını Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu yaptı. Gergeroğlu, "Bugün tarihin bize verdiği bir görevi yerine getiriyoruz. Tarih avukatlara ve barolara bir görev vermiş. Bu görev sadece iktidarın yada güçlünün yanında değil halkın yanında olma görevidir. Bizler halkın yanında olma görevimizi sadece adliyelerde yerine getirmeyiz. Halkın haklarını korumak için kimi zaman denizde, kimi zaman bir hayvanın hakkını korumak için, fabrikada işçinin, tarlada köylünün yanında yer almak durumundayız. Bu nedenle bugün de halkımıza bir şeyler anlatma görevi bize verildi." dedi.

Gergeroğlu'nun ardından söz alan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ise terör örgütünün de bu anayasa değişikliğini desteklediğini iddia etti. Feyzioğlu, "Önümüzdeki Anayasa değişikliği teklifi hain, kanlı, alçak, bölücü terör örgütü tarafından desteklenmektedir. Bunun sebebi bölücü örgütün uluslararası hukukta sınıf atlayarak, terör örgütü sınıfından özgürlük hareketi sınıfına yükselmesini sağlamaktır. Söz konusu desteği, bir algı operasyonu ile tersten vermek anlaşılan daha faydalı görülmüştür. Bölücü terör örgütü nasıl ki 2010 yılında Türkiye'nin hukuk devleti yapısını yerle bir eden referanduma nasıl ki destek verdiyse aynı desteği bu defa başka bir taktikle vermektedir. Çünkü Türkiye'nin yargısı tek bir kişiye bağlandığında ve meclisi bir tek kişinin etkisi altına girdiğinde bölücü terör örgütü tıpkı Suriye'de ki yavrusu gibi uluslararası hukukta meşruiyet kazanacağını hesaplamaktadır" dedi.
"Gelsinler tartışalım"
  TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu iddiasını belgeleriyle herkesle tartışabileceğini de dile getirdi. Feyzioğlu, " Türkiye'yi uluslararası hukukta meşrulaşmış ve her türlü desteği açıktan alır hale gelmiş bir terör örgütü ile karşı karşıya bırakmaya değecek ne vardır elimizde. Derdimiz bu anayasamıdır. Olmamalıdır. Bir elimizde en üstün milli menfaatler vardır. Diğer elimizde ise şahsi bir talep vardır. Bu şahsi talep yersidir. Türkiye'nin bir Cumhurbaşkanı vardır. Bir Başbakanı vardır. Bir hükümeti vardır. Siyasi partileri ve parlamentosu vardır. Bütün bunlar varken hiç bir mantıklı makul sebebi olmadan temel bir sistem değişikliği ve buna bağlı bir rejim değişikliğini zorlamak bahsettiğim korkunç tehlikeyi somutlaştıracaktır. Bunu karşıma gelecek, bilgisi ve belgesi ile konuşacak herkese kamuoyu önünde açıklamaya varım. Ama bağırarak, çağırarak, söverek, hakaret ederek, seviyesiz iftiralarla hayır deme gerekçemizi başka yere çekenleri bende ciddiye almıyorum. Millette ciddiye almıyor. Bu sebeplerin karşısına sloganlarla çıkanlar, pazarlamaya çalıştıkları ürünün pazarlanamaz olduğunu çok iyi bilmektedirler" diye konuştu.
Feyzioğlu’ndan Salman’a ziyaret

Yalova Barosu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yalova Şubesi'nin işbirliği ile gündemi değerlendirmek üzere düzenlenen ‘Anayasa Değişikliği Paneli’ için Yalova’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı da makamında ziyaret etti. Gündeme ilişkin konuların konuşulduğu ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Görüşme sonrasında Başkan Salman, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’na Yürüyen Köşk maketi hediye etti.
Göçmenleri bilgilendirdi
TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun bir sonraki durağı ise Yalova Balkan Göçmenleri Derneği oldu. Feyzioğlu'nu derneğe gelişinde BAL-GÖÇ Başkanı Lütfi Özgür karşıladı. Burada vatandaşlarla sohbet ederek Anayasa Değişikliğine neden hayır dediklerini anlatan Feyzioğlu buradaki konuşmasında ise, " Bu milli bir davadır. Hiç bir siyasi parti adına burada değiliz. Her siyasi düşünene de insan olarak bakarız. Konu, sadece ve sadece Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması konusudur. Herkesin vücudu bir gün elbet toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, Atatürk ilkelerine bağlı olarak ilelebet payidar kalacaktır. Her daim milletinin bir unsuru, bir ferdi olarak gurur duyan bir kişi olarak, 100 bin avukatın temsilcisi olarak size söz veriyorum, Türk milleti bu değişikliğe izin vermeyecektir. Bu milli bir davadır. Hiç bir siyasi parti adına burada değiliz. Her siyasi düşünene de insan olarak bakarız" diye konuştu.






Editör: TE Bilişim