Fişinizi alın!
Uygulamaya başladığı günden bu yana bazı tartışmaların odağında kalan, zaman zaman trafik akıcılığı açısından memnuniyet yaratan, ancak ücretli otopark uygulamasına pek alışık olmayan ilimiz vatandaşının tepkisini alan bazı cadde ve sokaklardaki otopark uygulamasında insanlarda çelişki yaratan bazı konulardaki açıklamalar firma tarafından kamuoyuna aktarıldı.
Özellikle 'geçmiş borç' konusunda tepki gösterip 'ben ödemiştim' tartışmasının yaşandığı konuda 'mali fişi'ni alan her müşterinin tekrar 'eski borç' konusuyla karşılaşması mümkün değil. Ödemenin yapılıp, fişin alındığı anda 'online' olarak mahsup işlemi tamamen sistemde yapılıyor. Bu konuda en önemli nokta 'mali fiş'in alınması. Firma yetkilileri halkımızdan bu konuda duyarlılık göstermelerini zira 'mali fiş' demenin aynı anda 'vergi verme' anlamı taşıdığına da dikkat çekiyorlar.
Diğer bir konu olan, mesai bitiminde nasıl bir uygulama yapıldığı düşüncesi 18.00'de biten mesai öncesi park ücreti alınan bir alana park edersiniz ve '0-5' dakikanın dışında kalıyorsanız, '6-29' dakikalık ücretlendirmeye tabi tutuluyorsunuz. Hemen akabinde fiş alamadığınız doğallığı düşünüldüğünde 'eski borç' kavramı karşınıza çıkacaktır ki ertesi gün 'mali fişi' aldığınızda borcunuz sistemden siliniyor.
Kafaları karıştıran son konu olan 'park etmemiş bir araç plakası sisteme 'otopark personeli' tarafından girilirse ne olur' sorusunun cevabı ise biraz sıkıntılı. Eğer otoparkçı böyle bir uygulama yaparsa yapacak bir şey yok. Sistem burada sizin plakanızı gördü ise siz borçlu görünüyorsunuz. Buradaki istismar insani ve vicdani konuya takılıyor. Cevabı 'Neden yapılsın' olur ki herşey vicdani ve insani sınırlar içinde. 'Başka birine kıyak' cevabı için firma 'gerek yok, hiç plaka girilmez" yaklaşımında...
Konunun yasal boyutu ise tamamen firma ile Yalova Belediyesi arasında gerçekleşen ihale ve şartnamelerde yer alıyor.
Öne çıkan en önemli konu 'mali fişin' alınması.
Yani, reklamdaki gibi "Fişini de al Mustafali'
Editör: TE Bilişim