Yalova Garden A.Ş Başkanı Metin Gümüş ve Yönetim Kurulu üyeleri Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Taştan'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler. Garden A.Ş Başkanı Gümüş ise çalışmaları hakkında Taştan'a bilgi aktardı. 
Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Taştan'ı makamında ziyaret eden Yalova Garden A.Ş Başkanı Metin Gümüş ve Yönetim Kurulu üyeleri taştan'a Yalova'dan götürdükleri çiçekleri hediye ettiler. Garden A.Ş'yi kuruluş aşamasından beri takip ettiğini dile getiren TİGEM Genel Müdürü Taştan emeği geçenlere teşekkür etti. Garden A.Ş'nin kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Garden A.Ş Başkanı Metin Gümüş ise, "Süs bitkisi ve çiçekçilik faaliyet konularında tecrübe sahibi olan ortaklarımız, Yalova Garden A.Ş. çatısı altında üretim ve ekonomik güçlerini birleştirmiş, ülkemizdeki süs bitkisi üretimi alanında örnek alınacak bir sektörel kümelenme modelini hayata geçirmiştir. Süs bitkisi üretimi yapan bu ebatta ve bu kapsamda bir işletme ülkemiz genelinde bulunmamaktadır, aynı zamanda kurduğumuz anonim şirket ise ülkemiz için bir ilktir.Projemiz kapsamında mevcut tarım işletmesi büyük bir organize süs bitkileri ve tıbbi-aromatik bitkiler üretim yeri haline dönüşecek ve Yalova’yı ülkemizde lider, dünyada tanınan bir konuma getirecektir. Bu yatırım ile ülkemizde bu ölçekte mevcut olmayan, dünyada da ilk on içine girebilecek bir süs bitkisi üretim kompleksi kurulacaktır.Oluşturacağımız üretim kompleksi; standart süs bitkisi üretiminin yanı sıra, ürün çeşitliliği ile oluşturulacak olan daimi teşhir ve satış alanları ile iç ve dış taleplerine karşılanması noktasında Yalova’yı önemli bir cazibe merkezi haline getirecektir. Oluşturulacak pazarlama sistemi ile hem Yalova hem de diğer illerden üreticilerin ürünlerinin kolayca pazarlanması sağlanacaktır.
Firmamız, üretim materyallerinin daha uygun koşullarda temin edilmesini sağlayarak ortaklarının sektörde ve uluslararası ticarette rekabet gücünün artmasını sağlayacaktır. Ayrıca ürünlerin pazarlanmasında aktif bir rol alacak ve süs bitkisi üretimi alanında büyük organizasyonların ilimizde yapılmasında önemli görevler üstlenecektir. TİGEM arazisinde gerçekleşecek yatırımlar ile önemli ölçüde doğrudan ve dolaylı istihdam imkanları sağlanacak, ayrıca süs bitkisi alanında ithalat ihtiyacı büyük ölçüde yerli üretimlerle karşılanabilecek ve süs bitkisi alanında ihracat ve ithalat dengesi ülkemiz lehinde gelişecektir" dedi. 
Garden A.Ş Başkan Yardımcısı Orhan Veli Döğüşçü de tesis kurulumunun sonbahara kadar %100 tamamlanacağını dile getirdi. Döğüşçü şu bilgileri verdi, "42 parselimiz var. 42 parselin 36’sına fiilen yerleşme gerçekleşti. Arkadaşlarımız burada üretim ve ticaretlerine başladılar. Geriye kalan 6 parselimize de yerleşmeler ve tesis kurulumu devam ediyor. Bu aşamadan sonra bahara kadar %100 bitirmeyi hedefliyoruz"
Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Taştan'ı ziyarette Yönetim Kurulu Üyeleri Selami Doğancı, Rıza Samast, İsmail Sadım, Özkan Şenel de hazır bulundu.
Editör: TE Bilişim