İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Müdür Ali Tosun mesajında: “Ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımızın müdafaası için, vatanını canından aziz bilerek Gazilik mertebesine ulaşan ve bu özverinin nişanını bedeninde gururla taşıyan tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’e “Mareşal Rütbesi” ve “Gazilik” ünvanı vermiştir. O tarihten sonra 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir.

Şehitlik ve gazilik mertebesi, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür. Bugün ülkemizin bağımsız ve bölünmez bütünlüğünü, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz.

Biliyoruz ki milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, 15 Temmuz direnişinde yaşanan destanları ve o ruhu iyi anlatmalı, aziz vatanımızın kıymetini öğretmeliyiz.

Millet olarak, vatanına ve milletine karşı duyduğu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren gazilerimize ve şehitlik mertebesine ulaşmış olan vatan evlatlarına karşı yapılacak olan en anlamlı teşekkürün, onların bizlere emanet ettiği devletimize, bayrağımıza ve her geçen gün gelişen demokrasimize sahip çıkmak olduğunun bilinci içerisindeyiz

Bu bilinç ve şükranla, milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi; Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim