Ziyarette Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve yakında yapılacak AKP Yalova İl Kongresi öncesinde teşkilat temayül yoklaması için ilimizde bulunan AKP İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit’de bulundu.

AKP Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, “ Yaptığı bu ziyaret sebebiyle başta dernek başkanı Mustafa Ürkmez ve yönetimine teşekkürlerimi sunarım. Güzel bir tevafuk ile Koordinatör Milletvekilimiz Muhammet Bilal Macit’in de bu ziyaret sırasında aramızda bulunması, misafirlerimizi bizlerle birlikte ağırlamış olması teşkilatımız adına onur vericidir. Daha önce birçok vesile ile bir araya geldiğimiz dernek yöneticilerinin  her zaman yanlarında olacağımızı, gazilerimiz ve şehit aileleri ile dayanışma içinde olmaktan mutlu olacağımızı ifade etmiştik. Hükümetimizin Harp Malulleri, Gaziler ve Şehit ailelerinin mevcut durumlarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapmakta, bu çalışmalar yakın zamanda sonuçlanacaktır’’dedi.

Şehitlik mertebesinin önemine değindi AKP İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, "Ülkemizde bugün rahat ve huzur içinde yaşayabiliyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onlar, bu vatanı canları pahasına koruyarak kanları ile bu vatan sulanmıştır. Bu yüzden vatanımızın önemini daha iyi anlamalıyız. AKP Hükümeti olarak Harp Malullerinin, Gazilerin, Şehit ailelerinin her zaman yanında olduk. Harp malulü, Şehit ve gazilerimizin maaşlarının artırılması ve refah seviyelerinin yükseltilmesiyle ilgili yasa tasarısı Bakanların görüşlerine sunuldu ve önümüzdeki günlerde de Bakanlar Kuruluna gelecek. Yalova’da şehit aileleri ve gazilerimize için aktif bir şekilde görevini icra eden başkanımız Mustafa Ürkmez`e çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Dernek Başkanı Mustafa Ürkmez, “Geçtiğimiz günlerde tekrar Ankara Genel Merkezimizde Şube Başkanları olarak toplanıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, Milletvekilleri ile iki kez görüşme yaptı. Bu görüşmelerde camiamızın sorunları görüşüldü; sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için ve kanunların doğru ve tüm kesimleri mutlu edecek şekilde hazırlanabilmesi adına çalışmalar yapılmaktadır. Bu ülke için canlarını kanlarını veren aziz Şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine; anne, baba, eş ve çocuklarına sahip çıkmak en asli toplumsal görevlerimiz arasındadır. Malul Gazi, Vazife Malulü Gazi, Harp Malulü Gazilerimizin hayat standartlarını yükseltmek temel amacımızdır. Bu konuda her zaman bizlerin yanında olan Sayın Başbakanımıza ve siz değerli çalışma arkadaşlarına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim