Yalova Gençlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen programla her hafta bir gazinin evine giden gençler burada gazilerin anılarını dinliyor.
Yalova Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri Sinem Bağcı Keskin, Sibel Demir ve Murat Ağıl Kıbrıs Harekâtı’nda ve Kore Savaşı’nda gazi olanlara ziyaretler gerçekleştirerek, sorunlarını dinliyorlar. Her hafta bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Gençlik Lideri Murat Ağıl, “Her hafta düzenli olarak bu ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere aktarmak adına gittiğimiz her gazinin evinde video çekimleri gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu. 
Gittikleri her gazinin evinde kendi elleri ile Türk kahvesi yaptıklarını belirten Ağıl, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yalova Muharip Gaziler Derneği ve Kurukahveci Mehmet Efendi işbirliği ile başlatılan projede, gençlik liderleri ve gönüllülerimiz her hafta Kore ve Kıbrıs’ta savaşan gazilerimizden birini, evlerinde ziyaret ederek imkanlar dahilinde ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bizzat kendi elimiz ile yaptığımız Türk kahvesi ikramında bulunuyoruz. Bu sayede gazilerimizin anılarını gelecek kuşaklara aktarıyoruz.”


Editör: TE Bilişim