Meydandan başlayan ve Cumhuriyet Caddesi’nden devam eden kortej, marşlar eşliğindeki yürüyüşünü yine kent meydanında sonlandırdı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde yapılan geleneksel etkinliğe Sağlık Bakanlığı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yalova Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar da destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve İstiklal Marşı’nın ardından İl Öğrenci Meclisi Başkanı ve EML öğrencisi Mücahit Furkan Şener, günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı.

Şener, ‘Yalova benim kentimdir’ diyen Atatürk’ün gençleri olduklarını kaydederek, “Biz büyük bir ailenin, küçük ama büyük yürekli fertleri, Yalova gençliğiyiz, Türk gençliğiyiz” diye konuştu. Bu yıl ilk olarak Yalova Üniversitesi öğrencilerinden Kenan Kabakulak’ın işaret diliyle, konuşmayı tercüme etmesi dikkat çekti. Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından kortej, her yıl olduğu gibi guncelbonus 100 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağı ile yürüyüşünü gerçekleştirdi. Etkinlikler 21 Mayıs tarihine kadar çeşitli spor aktiviteleri, konserler, kitap okuma etkinlikleriyle devam edecek.

 

Editör: TE Bilişim