Temeli 2014 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından Atatürk Bahçe Kültürleri merkez Araştırma Enstitüsü üzerinde atılan Türkiye'nin tek, Dünyanın ise çeşitlilik anlamındaki en zengin bir kaç Geofit Bahçesinden birisi olan Yalova Geofit Bahçesinde geri sayım başladı. Çok özel bir tasarıma da sahip olan Geofit Bahçesinde tamamlandığında 12 bin çeşitten fazla bitki çeşidi sergilenecek. Adeta bitkiler için bir Nuh'un Gemisi olan bu bahçe tamamlandığında 10 milyon TL'ye mal olacak.

Cazibe Merkezi Olacak


Geofit Bahçesinde son rötuşların yapıldığını dile getiren Atatürk Bahçe Kültürleri merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, "Bu bahçe ülkemizin gururu olacak. Yurtdışı ve yurtiçinden binlerce kişi bu bahçeyi ziyaret için Yalova'ya gelecek. Daha şimdiden uluslararası önemli heyetler bu bahçeyi ziyaret etmek için rezervasyonlar yaptırmaya başladılar. Aralık ayında Pakistan'dan gelecek üst düzey bir heyet Geofit
Bahçesinde incelemelerde bulunacak" dedi.

Geofit Bahçesinin açılış tarihinin 27 Aralık olarak planlandığını da dile getiren Eker, "Şu an için hedeflenen tarih bu. Ama elbette ki tarihte bir kaç günlük sapmalar olabilir. Zira Geofit Bahçesinin açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yapacak. Onun programına uyacak ve açılış tarihini ise buna göre belirleyeceğiz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim