Yalova’da yapılacak Geofit Bahçesi projesi; 1632 m2 özel tasarım cam sera içerisinde 410 m2 sekizgen piramit sergileme serası  ve 36 m2 piramite geçiş koridorundan oluşan projede, doğalgaz ısıtma ve soğutmalı, bilgisayar kontrollü, sulama, gübreleme, gölgeleme, su tankları ve bilgisayar otomasyon sistemli sera sisteminin betonarme ve statik çalışmalarının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrolü tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Geofit Bahçesi projesinin elektrik, makine ve otomasyon proje çalışmalarından oluşan kontrollerin de üç gün içerisinde tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

Yalova’da Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü bahçesinde kurulacak olan Geofit Bahçesi’nde 1000’in üzerinde bitki bulunması öngörülüyor. Dünyanın en geniş kapsamlı Geofit Bahçesinde ise 400 bitki bulunuyor. Yalova’da kurulacak olan botanik bahçesinde bitkilerin doğal yaşam ortamlarına benzer iklim özelliklerine sahip seralar oluşturulacak. Ayrıca Yetiştirme Seraları, Çoğaltma Seraları, Sergileme Seraları gibi bölümler yer alacak.

Editör: TE Bilişim