Gökçe Baraj Gölü Havzası Su Kalitesi İzleme Referans Noktaları Belirleme ve Modelleme Projesi halkın ve kurumların bilgilendirme toplantısı Termal de gerçekleştirildi.
1.si 2016 yılı Ağustos ayında gerçekleştirilen Gökçe Baraj Gölü Havzası Su Kalitesi İzleme Referans Noktaları Belirleme ve Modelleme Projesi halkın ve kurumların bilgilendirme toplantısının 2.si Termal Otel Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Taner Kimençe, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, ilgili kurumların müdürleri ile STK temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Taner Kimençe yaptı. Kirmençe, "Gökçe Barajı Yalova iline ve bağlı ilçelerine içme suyu temin eden bir baraj. Bu barajla ilgili daha önceden yapılan bir özel hüküm çalışması da vardı. Bu süreç devam ederken su kalitesi izleme referans noktası belirleme çalışmasının ihalesini yaptık. Mart ayında sözleşmeyi imzaladık. Geçen sene 5 Ağustosta da ilk bilgilendirme toplantısını gerçekleştirmiştik. Şimdide 2. toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Gökçe Barajının koruma ve kullanma dengesi içinde uzun süre hizmet etmesini sağlamak için gerekli önlemleri almak ve Termal ilçesini de hayatiyetini devam ettirebilmesi için gerekli önlemleri almak  önem arz etmektedir" dedi.
Ardından Gökçe Baraj Gölü Havzası Su Kalitesi İzleme Referans Noktaları Belirleme ve Modelleme Projesi hakkında bugüne kadar yapılan çalışmaların yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi. Toplantıya katılanlar ise soru cevap bölümünde bakanlık yetkililerine sorularını yöneltme imkanı buldular. 

Editör: TE Bilişim