Yaz aylarında susuzluk çeken ve su kesintilerinin yaşandığı Yalova'ya yağmurlar yaradı. Ardı ardına gerçekleşen yağışlarla Gökçe Barajı kendini toparlayarak yeniden eski doluluk oranlarına yaklaşmaya başladı. Gökçe Barajında şu an için doluluk oranının %48 olduğunu vurgulayan Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, " Barajdaki su seviyesi %48'lere çıktı. Şu anda 68.10 kodundayız. Bu oran geçen yılın aynı ayındaki baraj doluluk oranından daha fazla. Eğer başta Yalova Belediyesi olmak üzere belediyeler kendi sorumluluk alanlarındaki kayıp kaçakları önlerlerse bundan sonraki süreçte Yalova bir daha susuzluk yaşamaz. Zira barajdan Yalova merkezine günlük 50 bin ton su pompalanıyor ve bunun sadece 18 bin tonu ahakkuk ettirilebiliyor. Yani %50'den fazla suyu kaybediyoruz. Kurtköy ve açılan derin deşarj kuyulardan arıtmaya su gelmeye devam ediyor. Ortaburun Göletinden de yakında su alınmaya başlanacak. Biz Yeşil Körfez Su Birliği olarak susuzluğun önüne geçecek eylem planındaki her konuyu yerine getirdik" dedi.

YKSB'nin Bütçesi 11 Milyon'a çıktı


Yeşil Körfez Su Birliği'nin bütçesini de açıklayan Nergiz, "Şu anda Yeşil Körfez Su Birliği'nin bütçesi 5 milyon TL'den 11 milyon 500 bin TL'ye çıktı. Bu bütçeyle ilk işimiz halkımıza içme suyu ulaştıran arıtma tesisinin modernizasyonuna koyulmak oldu. Tesis neredeyse sil baştan yenileniyor. Buda halkımıza ulaştırılan içme suyunun daha kaliteli ve sağlıklı olmasını sağlayacak" diye konuştu.

Kent Konseyi'ne Sitem


Kent Konseyi tarafından kurulan su çalışma grubunun çalışmaları esnasında kendilerine hiç bir şekilde fikir sorulmamasını ise eleştiren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz, "Yalova Kent Konseyi bir Su Çalışma Grubu kurmuş ve geçtiğimiz günde bir çalıştay yapmış. Oysa Yalova'da suyun yönetimini gerçekleştiren kurum Yeşil Körfez Su Birliğidir. Kent Konseyi bu konuda bizi bu toplantıya çağırmadığı gibi hiç bir şekilde görüşümüzü de sormadı. Bu konuda da Kent Konseyini eleştirmeden geçemeyeceğim. Suyla ilgili bir toplantıya suyun başındaki kurumu davet etmemek hangi ilde görülmüş bir durumdur" diye konuştu.

"Salman Toplantılara Katılmadı"


Yeşil Körfez Su Birliğinin üyesi olan Yalova Belediyesi'nin başkanı vefa Salman'ın yapılan birlik toplantılarına bugüne kadar bir kez dahil katılmadığını vurgulayan Nergiz, "Belediyeler Yeşil Körfez Su Birliğinin ortaklarıdır. Oysa Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bugüne kadar hiç bir toplantımıza katılmadı. Diğer belediye başkanları ile bu toplantıda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ama Yalova Belediye Başkanı bu toplantılara lütfedip katılmadığı için malesef basın yoluyla konuşmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Personele %30 Ara Zam


Bütçesini 11 milyon 500 bin TL'ye yükselten Yeşil Körfez Su Birliği bunu personeline zam olarak yansıttı. Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Bursa Şube Başkanı Besim Mestan'ın katılımı ile Arıtma Tesisinde bir tören düzenlendi. Burada konuşan Tes-İş Bursa Şube Başkanı Mestan, "Sendika tarihimizde bir ilki yaşadık. Toplu iş sözleşmelerine ilaveten ek protokoller istisnai olgulardır. Biz Yeşil Körfez Su Birliğinin başkanının göstermiş olduğu bu jeste çok teşekkür ederiz" dedi.

Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ise, "Bizim toplu iş sözleşmemiz Mayıs ayında gerçekleşecek. Ancak bir süreden beri personelimizin hak ettiği ücretleri alamadığını görüyoruz. Bunu düzeltmek adına ara bir protokolle sözleşmeli işçilerimizin yevmiye ücretlerine %30 biz zam yapmak istedik. Bu zamla birlikte işçilerimizin yevmiyeleri de ilimizin plakası olan 77 TL 77 Krş'a çıkmış oldu. Mayıs ayında yapılacak olan sözleşme ile personelimize bir zam daha yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından işçileri yakından ilgilendiren %30'luk zammı içeren protokole Yeşil Körfez Su Birliği Başkanı Ömer Nergiz ve Tes-İş Bursa Şube Başkanı Besim Mestan imza koydu.

Editör: TE Bilişim