“Belediye’yi yönetmek ciddi bir iştir, duyumla ya da birilerinin söylemleriyle hareket edilmez” diyen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç Eski Belediye Başkanı Yakup Koçal’a sert bir üslupla cevap verdi.
“Yalova halkına olan görev ve sorumluluğunu görev yaptığı zaman içerisinde suiistimal ederek, kentin en değerli bölgelerini yok pahasına satan eski Belediye Başkanı’nın haksız kazanç elde etme gayretindeki bazı kişilerin taşeronluğuna soyunduğunu üzülerek görmekteyiz” diyen Başkan Yardımcısı Güleç; “Müflis insanların ne dedikleri çokta dikkate alınmaz” dedi.
Eski Başkanın açıklamalarına cevap veren Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç yaptığı sert açıklamada şu sözlere yer verdi;
“Arberetum arazisini satarak, sattığı kişilerin soyadları ile anımsanan, kendi ifadesi ile terhis olmuş eski Başkan’a hayırdır Sayın Koçal diyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, haksız kazanç edilmesine ve imar kanununa aykırılık oluştuğuna neden olduğu gerekçesiyle, turizm tesis alanlarının, konut amaçlı kullanıma açılmasını engellemiştir. Yönetimimiz, arberetum arazisi içerisinde konut yapımını engelleyen bu kararın sonuna kadar destekçisidir. Eski Belediye Başkan’ı tarafından yok pahasına satılan arberetum arazisinin kullanım kararı turizm tesis alanıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tespit ettiği yapılaşma koşulları ne ise, yatırım yapmayı düşünen kişiler bu koşullar altında buraya sadece turizm tesisi yapabilirler. Geçmiş dönemde olduğu gibi, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar, kişilere özel pazarlama zihniyeti bizim yönetim anlayışına uymaz. Yasalar, yönetmelikler, genelgeler ne yapmamızı gerektiriyorsa, Yalova halkının denetimi altında açıkça yapılacaktır. İtibara ve güven erozyonuna uğramış, eski Belediye Başkanı’nın fikirlerinin bizim ve kamuoyunun önünde bir değer ihtiva etmediğini, yönetimimizin kamu menfaatine uymayan ve kamuyu zarar uğratacak hiçbir oluşum içerisinde olmayacağını özellikle bir kez daha vurgulamak isteriz. Eski Başkan, suçluluk psikoloji ile kendini aklamaya çalışmak yerine terhis olduğu için emekliliğin tadını çıkartmaya baksın, benim kendisine tavsiyem budur.”    
Editör: TE Bilişim