Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen Ak Parti'ye geçeceği yönündeki söylentilere, "Doğru olabilir" cevabını verdi. Gülen, "Masaya kim ne getirecek bakacağız." diye konuştu
Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarla Ak Parti'ye göz kırptı. Taşköprü'nün ilçe olması halinde Ak Parti saflarına katılacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Gülen, tekliflere her zaman açık olduğunu söyledi. Partilerin hizmet için sadece bir araç olduğunu vurgulayan Gülen, "Söylentiler doğru olabilir. Masaya kim ne getirecek bakacağız. Hiç sorun yok. Biz genel siyaset yapmıyoruz. Ben 80’li yıllardan beri, spor kulübü başkanlığı vb görevler yaparak burada yaşarken biz taşın altına elimizi koyuyoruz. Biz onu yapıyoruz. Partiler bir araç. Türkiye’deki sistem böyle. Arkadaşlarımız arasında Ak Partilisi var MHP’lisi var. Gönül menfaati olsun. Teklifleri tabii ki değerlendireceğiz. Türkiye’nin şartları neyse ona uyarız. Kafamıza göre ‘Yok şu zaman gelsin, yok bu zaman gelsin de şunu yaparız’ diyemeyiz. Bunları beklersek gelecek nesile yazık ederiz. Bizim arkamızdan bir sürü gençlik geliyor. Gençlerin önünü açmak lazım. Parti uğuruna körü körüne, işte şu zaman gelsin diye beklersek, o zamanın ne zaman geleceği belli değil. Küçülmekle bir şey olmuyor. Büyümek lazım. İnanın şu kapıdan on kişi giriyorsa 8’i iş için geliyor. Zannediyorlar ki biz bir telefonla bu sorunu çözüyoruz. En büyük sıkıntı işsizlik. Gelişirsek iş sahalarımız da açılır. Başka gözle bakarsak yatırımcı da gelmez" dedi. 
Yeni İmar Planı Yapmadık
Taşköprü'de ki imar planı çalışmaları hakkında bilgiler veren Gülen beldede yeni bir imar planı yapılmadığının altını çizdi. Sadece beldede zemin etüdü çalışmaları yapıldığını söyleyen Gülen, "Yapılan açıklamalara istinaden, zemin etütlerinden sonra kat artırımı ile alakalı plan değişikliği yapmadık. Herkes zannediyor ki; biz yeni bir imara yer açtık veya yeni bir imar planı yaptık diye. Biz mevcut olan zemin etütlerine göre; bazı yerlerde 2 kat, bazı yerlerde 3,4 ve 5 kat gibi uyguladık. Bunu tabi bakanlıktan onayını alarak yaptık. Ama insanlar zannediyor ki; biz yeni bir imar planı yaptık. Hayır yapmadık. Göreve geldiğimizde beldemizin imar planlarının; Taşköprü 1. Etap Sanayi İmar Planları, Taşköprü 2. Etap Sanayi İmar Planı, Taşköprü Karayolu Kuzey İmar Planı, Taşköprü Karayolu Güney İmar Planı, Taşköprü, Aksa ve Yakın Çevresi İmar Planı, Denizçalı-Topçular Mevkii İmar Planı adı altında parça parça olduğunu ve geçmiş zamanda birçok tadilat yapıldığını gördük. Planların 1/25 binlik İl Çevre Düzeni Planı’na uygun hale getirilmediğini gördük. Bizim şuan imar planlarını bir bütün hale getirerek, imar planı açıldığında tüm Taşköprü’nün tek plan üzerinde gözükmesidir. Üst ölçekli imar planları ile alt ölçekli imar planlarının uyum içerisinde olmaması hak verirsiniz ki sorunlara neden oluyor" şeklinde konuştu. 
"Topyerini Rantçılardan koruduk"
Açıklamalarında beldede Topyeri olarak bilinen mevkiinin rantçıların takibinde olduğunu belirten Gülen, "Bu doğrultuda vatandaşlarımızın haklı taleplerinin değerlendirerek sorunların giderilmesi de amacımızdır. Yalova hızla gelişmekte olan bir ilimizdir. Beldemizde aynı şekilde gelişmekte olan bir yer. Bildiğiniz gibi beldemizin ilçelik başvurusu değerlendirilmektedir. Bu gelişim doğrultusunda, halkımızın ‘Topyerleri’ olarak bildiği alanları imar planlarında Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Kaymakamlık ve kamu binaları ile sosyal alanlar olarak planlara işledik. Bunu yapmamızdaki amaç; bu gibi kamu binalarına tüm Yalova’nın veya beldemizin ihtiyacı olacağı düşüncesidir. Kaldı ki; bu alanların bazı rant çevreleri tarafından yakından takip edildiğini duyuyor ve biliyoruz. Bu planlamayla oluşabilecek bu rantında önüne geçmeyi düşünmüştük" dedi. 
Editör: TE Bilişim