Gültekin, yaptıkları uyarılar sonucunda Orman İşletme Müdürlüğü inceleme komisyonunun bu arazinin eylemli orman olduğunu tespit ettiğini, ancak kadastro haritalarında ise 2B arazisi olarak göründüğünü kaydederek, “Orman İşletme, burasının kendilerine tahsisi için Termal Mal Müdürlüğü’ne başvurdu. Sonucunu hep birlikte göreceğiz” dedi. Termal’de yatırımlara karşı olmadıklarını ama her şeyin olması gereken yerde ve koruma ilkeleri gözetilerek yapılmasından yana olduklarını söyleyen Gültekin, “Minareyi çalan kılıfını hazırlar. Yalovaspor, bu zamana kadar beton santrallerine bile kılıf olmuştur. Bir türlü minare sahibi olamamıştır” diye konuştu.

 

“55 dönümlük orman, haritada 2B görünüyor”

 

Mimarlar Odası olarak Orman İşletme Müdürlüğü’nden Termal Üvezpınar’daki 55 dönümlük kadastroda 2B görünen araziyle ilgili bilgi istediklerini söyleyen Gültekin, “Oda olarak, Gökçe Barajı muhafaza orman alanlarında yer alan Kestane Pınarı mevkiindeki 55 dönümlük alanın 2B kapsamında Yalovaspor’a verileceğinden bahisle söz konusu işlemin çevre felaketine yol açabilecek vahim hatalar silsilesi ortaya çıkaracağını, çevre ve orman değerlerini korumaya dönük bilinç içerisinde odamızın konuya duyarlılık göstereceğini, konunun takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Bu arazinin 1991 yılında yapılan 3302 sayılı Orman Kadastro çalışmalarında orman sınırında mı, yoksa 2B sınırında mı kaldığının tespit edileceği bildirilmiştir” dedi.

 

“Yalovaspor antrenman yapacak diye verilmesi kabul edilemez”

 

Gültekin, Orman İşletme Müdürlüğü’ne gönderdikleri yazılarında, Üvezpınar’daki muhafaza ormanında ve baraj su havzasının tam ortasında, dünyanın en zengin bitki flora ve faunasının yer aldığı bir alanın, bir dönem Yalovasporlu futbolcular antrenman yapacağı için kesildiği ve 2B kapsamına alındı diye, Yalovaspor’a veya bir başka kişi ya da kuruluşa verilmesini, devredilmesini kabul etmenin mümkün olmadığını belirttiklerini ifade ederek, söz konusu alanların orman vasfında değerlendirilerek korunmasına yönelik ağaçlandırma yapılmasını istediklerini söyledi.

 

“Arazi incelemesinde orman olduğu görüldü”

 

Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner imzasıyla kendilerine verilen yanıtta, müdürlük komisyonunun yaptığı incelemede, arazinin orman kadastro haritasında 2B arazisi olarak göründüğünü, ancak yapılan keşifte eylemli orman olduğunun tespit edildiğinin belirtildiğini ifade ederek, Orman İşletme Müdürlüğü’nün Termal Mal Müdürlüğü’nden 55 dönümlük yerin 2012/3329 sayılı yazı ile tahsis edilmesi talebinde bulunduklarını belirtti. Mimarlar Odası Başkanı Gültekin, tahsis talebinin sonucuyla ilgili olarak herhangi bir bilgi yazısının ise odaya ulaşmadığını söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim