Yalova’da yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Halk Eğitim Merkezi İl Müdürü Sadrettin Doğan, şube müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler ve proje yetkilileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ‘Hayat Boyu Öğrenme’ konulu kısa film gösterimi yapıldı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Tosun’un konuşmasından sonra Avrupa’da ve Türkiye’de yetişkin eğitimi veren kurum ve kuruluşları bir platformda buluşturmayı sağlayarak kurumların ve öğreticilerin birbirinden öğrenmelerini desteklemek ve iyi örnek uygulamalarını göstermek amacıyla oluşturulan Avrupa’daki Yetişkin Öğrenme için Elektronik Platform olan EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda, EPALE’nin tüm yetişkinleri bir platformda buluşturmayı hedeflediği, Avrupa Komisyonu’nca desteklenen, iyi eğitimlerin paylaşıldığı, çok dilli online bir portal olduğu belirtilirken EPALE’nin hedef kitlesinin ise, yetişkin öğrenim odaklı kurum ve kuruluşlar, akademisyenler, öğretmen ve eğiticiler, yetişkin eğitimi veren federasyonlar ve gazeteciler olduğu ifade edildi. 35 üye ülkenin yer aldığı platform, Türkçenin de eklenmesiyle 25 dilde olacak. Platformda yetişkin eğitimleri sözlüğünün de oluşturulacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim