Yalova'nın Kardeş Şehri Güney Kore Suwon'da gerçekleşen Uluslararası Kardeş Şehirler Festivalinde, Kore’nin Tüm kardeş şehirleri Belediye başkanları adına yalova belediye başkanı Vefa Salman konuşma yaparak temsil etti.
Yürüyen Köşk Kültür Sanat Akademisi Kurucu eğitmeni Hakan Evciman ve ekibi sergiledikleri Anadolu Rüzgarı” adını verdiği gösteri ayakta alkışlanırken, Koreliler Yürüyen Köşk’ü Uluslararası festivalin en iyi ekibi olarak gösterildi.
Tarihten gelen Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğun bir yansıması Yalova ile Suwon arasında yaşanıyor.  Yalova belediye Başkanı Salman yaptığı açıklamada “Güney Koreli dostlarımızın sevgi ve hürmetlerini gösterişlerindeki nezaketi sözcüklerle ifade etmek güç. Uluslararası ilişkileri Belediyelerimiz yolu ile kentlerimiz bazında da geliştirmek çabasındayız.Suwon Belediyesi Meclis Başkanı Sayın Kim Jin Woo'nun kardeş şehirlerden gelen misafirler için verdiği özel yemekte, kardeş şehirler adına konuşma yapmak için seçilmiş olmaktan mutluluk duydum. Yalova'yı ve Yalovalıları Suwon'da temsil etmekten gururluyum.” dedi
"Gösterdikleri yakın ilgi karşısında duygulanmamak, etkilenmemek mümkün değil. Ebedi dostluk, ezeli dostluk örneğini yaşıyoruz." diyen Yalova Belediye Başkanı Salman "Yalova'yı Suwon'da temsil etmek üzere burada olan Karadeniz, Zeybek, Bursa Kılıç Kalkan halk dansları ekipleri ile Perküsyon 4'lü performans grubunun gösterileri izleyicilerden en çok alkışı aldı. Yalova'yı temsil eden ekiplerin başarılarının salondaki alkışların çoşkusuyla takdir edilişi hepimizi gururlandırdı. Suwon Belediye Başkanı dostumuz Sayın Yeom Tae- Young'la birlikte sahneye çıkıp birlikte ekibimizi tüm üyelerini tek tek tebrik ettik.Üç farklı folklor oyununu sergileyen ekip 9 kişiden oluşuyor. Ekip başı değerli kardeşim Hakan Evciman şahsında halk danslarımızı yürekleriyle hissederek sergileyen, terlerini akıtan ve Yalova'yı en iyi şekilde temsil eden kardeşlerimi bir kez daha kutluyorum." diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim