Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalında öğretim görevlisi  Fatma Türkyılmaz  Çınarcık Belediyesi Yasemin Koç Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Hacettepe Üniversitesi’nin ‘Herkes İçin Kütüphane’ program ile yerel kütüphanelerde köklü bir değişim ve gelişim hedeflendiğini söyledi.
Türkiye’deki  yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerin toplumsal dönüşümde daha etkin yer almalarını amaçlayan Hacettepe Üniversitesi Teknokent – Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle başlatılan Herkes İçin Kütüphane Programı bünyesinde Hacettepe Üniversitesi öğretim görevlisi Fatma Türkyılmaz Çınarcık Belediyesi Yasemin Koç Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Türkyılmaz,
Kütüphane okuyucularından  Emine Ender Topal, Gülşen Kaya, Havva Vulkan ve Reşide Dikici’yle anket yaptı ve kütüphane sorumlusu Selin Pelit’ten kütüphanedeki bilgisayar ve internet hizmetleri ile ilgili bilgi aldı. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt konu ile ilgili  yaptığı açıklamada; “Hacettepe Üniversitesinin Herkes İçin Kütüphane Programı ile yerel yönetim kütüphanelerinde  köklü bir değişim ve gelişimin harekete geçirilerek ilçe vatandaşları için birer “cazibe merkezi” haline gelmeleri hedeflenmektedir. Bu doğrultuda biz de Çınarcık Belediyesi Yasemin Koç Halk Kütüphanesi olarak bu projeyle ilçe halkımıza verdiğimiz hizmetleri daha da geliştirip, kütüphanemizin kitap ödünç alıp vermek dışında yediden yetmiş yediye herkesin internet hizmetlerinden yararlandığı, günlük hayatı kolaylaştıran ve yol gösteren bir merkez haline getirmeyi amaçlamaktayız’’ dedi.

Editör: TE Bilişim