Yalova'dan kutsal topraklara gidecek hacı kontenjanında artış yapıldı. Her yıl 200 hacı adayı gönderen Yalova bu yıl 230 hacı adayını Suudi Arabistan'a uğurlayacak.
Yalova Müftüsü Turgut Açari, hacı adaylarına yönelik eğitimlerin bayramın hemen akabinde yeniden başlayacağını dile getirdi. Yalova'dan her yıl 200 hacı adayını kutsal topraklara yolladığımızı dile getiren Açari bu yıl rakamın arttırıldığını 2017 Hac döneminde Yalova'dan 230 hacı adayının hac farzını yerine getirmek için kutsal topraklara gideceği müjdesini verdi. Konuyla ilgili bilgi veren Açari, "Bu yıl Yalova'dan hacca gönderilecek olan hacı sayısında %15'lik bir artış var. Her yıl 200 olan hacı kontenjanımız bu yıl 230 olarak yeniden düzenlendi. Hacı adaylarımızın kuraları çekildi. Ramazan ayından önce onların eğitimlerine başlamıştık. Ramazan dolayısıyla bir ara verildi. Bayramın akabinde yeniden eğitimlere devam edeceğiz" dedi.
Kuran Kursları başladı
Öte yandan yaz kuran kurslarının da start aldığını belirten Yalova Müftüsü Turgut Açari şu anda 125 kursta toplamda 5 bin 475 öğrencinin eğitim aldığını dile getirdi. 3 dönem şeklinde gerçekleşen kurslarda toplamda eğitim alan öğrenci sayısının 19 bini geçmesini beklediklerini belirten Yalova Müftüsü Turgut Açari, "İlimizde Yalova merkez ve köyleri dahil 125 noktada Yaz Kuran Kursları başladı. Şu anda il merkezinde Kuran Kurslarımıza kaydolan öğrenci sayısı 2 bin 745.  Altınova ilçesinde 39, Altınova 14, Çınarcık 33, Çiftlikköy 29 Termal ilçesinde de 12 Kuran kursu ve merkez kurslardaki öğrenciler de dahil toplamda 5 bin 475 öğrencimiz Kuran Kurslarından faydalanıyor. Kurslar 28 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edecek. 3'er haftalık 3 dönem halinde kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. 2016 yılında açılan kurslarımızda il genelinde 19 bin 500 öğrenci eğitim aldı. Bu yılda bu sayıda öğrencimizin kurslarda eğitim almasını bekliyoruz. Kurslarımızda ve camilerimizde açılan kurslarda öğrenci sayısı 30'u geçerse 2. bir hoca görevlendiriyoruz. Bunu da genelde geçici eğitici olarak alıyoruz ve ders başı ücret ödüyoruz. Şu anda 43 geçici eğitici görevlendirilmiş durumda. Bayramdan sonra da ilimizde açılan Hafız İmam Hatip Okulunda 3 erkek, 3 kız sınıfı daha açacağız" diye konuştu.



Editör: TE Bilişim