Yalova Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen ve içerisinde emekliler lokali, engelsiz cafe, belediye iletişim ofisi, konferans ve sergi salonu ofislerin bulunduğu Halil İnalcık Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı
"13 Mahalle 77 Proje" kapsamında Halil İnalcık Kültür Merkezi'nin açılışına CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, CHP il Başkanı Özcan Özel, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve merhum Halil İnalcık'ın öğrencilerinden Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve çok sayıda davetli hazır bulundu.
 Açılışta konuşan Yalova belediye Başkanı Vefa Salman, eski tekel binası olarak bilinen Halil İnalcık Kültür Merkezinin yeniden düzenlenmesinde önemli katkıları ve emeği bulunan buradaki çalışmaları takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ile projeyi çizen Kaan Dumantepe'ye teşekkür etti
Salman,  konuşmasında " Bugün "13 Mahalle 77 Proje" kapsamında yaptığımız açılışların en anlamlısını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum. Hocaların hocası olarak tanımlanan merhum tarihçimiz  Halil İnalcık'ın adını Yalova'da yaşatılmasından büyük onur duyuyorum. Kendisi sayısız defa Yalova'ya gelerek burada önemli konferanslar gerçekleştirerek, Osmanlı'nın devlet olma vasfını Yalova'da kazandığını, buradan tüm ülkeye duyurdu. Bu nedenle adını ilimizde yaşatmak istedik. Değerli Hocamızı kaybettikten sonra Türkiye’de adı ilk kez bir kültür merkezine veriliyor. Ahde vefayı çok önemseyen bir yönetim anlayışımız var. Bu duyarlılığı öncelikle Yalovalılar olarak bizim göstermemiz gerektiğini düşündük ve Hocamızın adının onun yaşamıyla da uyumlu olacak şekilde bir kültür merkezinde yaşatılmasının uygun olacağına karar verdik" dedi.
Vefa Salman'ın konuşmaların ardından söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Yalova'da önemli çalışmalar ve hizmetlerin yapıldığını belirterek bu anlamlı eseri Yalova'ya kazandıran Belediye Başkanı Vefa Salman'a teşekkür etti.
Açılışın ardından Halil İnalcık Kültür Merkezi önünde Yalovalılara aşure dağıtılırken, katılımcılar hep birlikte Halil İnalcık Kültür Merkezi gezdiler.
Akgün'e Kenti Gezdirdi
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, açılış için Yalova'ya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e yaptığı çalışmaları anlatarak belediye binasını ve kenti gezdirdi.
Atatürk'ün Yürüyen Köşk'ü, Kent Müzesi ve İbrahim Müteferrika Kağıt  müzesini gezdiren Salman, burada günün anısına  özel olarak yapılan Hasan Akgün imzalı kağıdı hediye etti.
Salman yaptığı açıklamada "Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile birlikte belediye binamızda incelemelerde bulunarak, hem mesai arkadaşlarımız hem de hemşehrilerimiz ile sohbet ettik.Kentimizde yapılan çalışmaları beraber inceleyerek fikir alışverişinde bulunduğumuz Başkan Akgün ile birlikte Atamızın Mirası Yürüyen Köşk'ü de ziyaret ettik. Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi'nde ağabeyim Hasan Akgün ile birlikte yaptığımız kağıdı imzalayarak günün anısına dostluğumuzu ölümsüzleştirdik" dedi.

 

Editör: TE Bilişim