Yalova Belediyesi, restore edilen Eski Tekel Binası’nı kültür merkezine dönüştürüyor. İçerisinde sergi salonu, konferans salonu, engellilerin görev yapacağı engelsiz kafe, emekliler lokali ve iletişim ofisi bulunan kültür merkezine, 25 Temmuz’da kaybettiğimiz büyük tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık’ın adı verildi.
Tüm hazırlıkları tamamlanan Halil İnalcık Kültür Merkezi’nin açılışı 24 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da törenle yapılacak. Açılış ile birlikte ilk etkinlik olarak “Halil İnalcık Fotoğraf Sergisi” ve “Tarihçilerin Kutbu Halil İnalcık Paneli” gerçekleştirilecek. Panele konuşmacı olarak Halil İnalcık’ın öğrencileri Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ile Doç. Dr. Teyfur Erdoğdu’nun yanı sıra “Tarihçilerin Kutbu Halil İnalcık” kitabının yazarı Emine Çaykara da katılacak.
Merhum Halil İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık açılış ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kısa bir süre önce ameliyat olduğum için katılmayı çok arzu ettiğim bu anlamlı törene gelemeyeceğim. Ancak iyileşir iyileşmez kültür merkezimizi ve teşekkür için Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ı ziyaret edeceğim.  Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış ile ilgili bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman,  “13 Mahalle 77 Proje programımız kapsamında açılış ve temel atma törenlerimiz devam ediyor. Bu güne kadar yaptığımız açılışların içinde sosyal tesisler, taziye evleri, kapalı pazar yerleri gibi önemli ihtiyaçları gideren çalışmaların yanında Şiir Yolu ve Mini Golf Sahası gibi sanatsal ve sportif projeler de vardı. 24 Ekim Pazartesi günü ise çok özel ve çok önemsediğim bir başka projeyi açıyoruz” dedi.
Başkan Salman, "Halil İnalcık sadece dünya tarihçileri arasında ve ülkemiz için değil aynı zamanda Yalova’mız açısından da çok önemli ve özel birisidir. Bu nedenle adını ilimizde yaşatmak istedik. Değerli Hocamızı kaybettikten sonra Türkiye’de adı  ilk kez bir kültür merkezine veriliyor. Ahde vefayı çok önemseyen bir yönetim anlayışımız var. Bu duyarlılığı öncelikle Yalovalılar olarak bizim göstermemiz gerektiğini düşündük ve Hocamızın adının onun yaşamıyla da uyumlu olacak şekilde bir kültür merkezinde yaşatılmasının uygun olacağına karar verdik. Açılışımıza ve ardından yapılacak anma etkinliğine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim