Geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz'ün adının bir sokağa verilmesi teklifi Yalova Belediye Meclisi İsim Komisyonunda görüşüldükten sonra kabul edildi. Yalova Belediye Meclisi İsim verme komisyonu aldığı kararla Adnan Menderes Mahallesi’ndeki 48. sokağın isminin Öğretmen Halil Serkan Öz olmasına, belediye meclisinde yapılan oylamayla oy birliğiyle karar verildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görev yapan Japon mühendis Ryoichi Kıshı’nin, köprünün kılavuz halatının kopmasından kendisini sorumlu tutarak İntihar etmesinin ardından, Japon mühendisin adını Yalova Tonomi Meydanında ki bir parka  yapılacak anıtla yaşatılacağını açıklamıştı.

Konunun Yalova belediye meclisi İsim verme komisyonuna ele alınmasının ardından belediye meclis toplantısında konuşan Vefa Salman “ Komisyonumuz konuyu kapsamlı olarak araştırdı. Ancak, köprünün sorumluluğunun  karayolları genel müdürlüğünde olması belediyeye ait olmaması ve bir yabancının isminin sokağa verilmesi için Dışişleri Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiği ve prosedürlerin uzun sürmesi nedeniyle Japon mühendis Ryoichi Kıshı’’nin adının verilmesi mümkün olmadı” dedi

Editör: TE Bilişim