Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Binanın 2017 yılı Temmuz ayında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.
Geçtiğimiz günlerde yıkılan Halk Eğitim Müdürlüğü binasının yerinde yapılacak olan Bodrum+zemin 5 katlı ve 21 derslikli Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Toplam bin 627 metre kare kapalı alandan oluşacak olan binanın temel atma törenine Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, kurum müdürleri ve protokol katıldı. Temel atma töreninin açılış konuşmasını ise Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun yaptı. Tosun, "Hayatboyu öğrenme okullarla sınırlı değildir. Dünya hızla değişiyor. Hayatboyu öğrenme ise ortaya çıkan bu ihtiyaçlara bir çözüm yolu sunuyor. Ülkemizin Hayatboyu eğitimdeki hedefi öğrenen bireyden, öğrenen topluma geçiştir. Bu kapsamda büyük önemi olan Halk Eğitim Merkezi Ek Hizmet Binasının temelini de bugün atıyoruz. Bu 2017 yılının ilk temel atma töreni. O nedenle de ayrıca çok mutluyum" dedi.
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel de katılımcılara hitap etti. Yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirten Demirel, "Yalova gelişiyor, kalkınıyor, nüfusumuzla birlikte ihtiyaçlarda artıyor.  Halk Eğitim Müdürlüğünün mevcut binası ihtiyaçlara cevap veremediği için  böyle bir ek bina ilavesi ile birlikte inşallah önümüzdeki dönemlerde taleplerin daha iyi karşılanacağını düşünüyoruz. Yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Üstümüzde her türlü oyunun oynanmasına rağmen Türkiye gelişimini sürdürmektedir. Bugün Halk Eğitim Müdürlüğünün temelini atıyoruz. Hemen bu binanın yanında YTSO'nun binası yükseliyor, okulların yapımı devam ediyor. İnşallah  önümüzdeki  süreçte 400 yataklı bir hastaneyi Yalova'ya kazandıracağız. Kısmen Yalova'nın şehir içi trafiğini rahatlatacak çevre yolunun da yapımına başlanacak. Biz insana hizmet anlayışı ile çalışıyoruz. Partili partisiz ayrımı asla yapmayız" diye konuştu.
Programın son konuşmasını ise Yalova Valisi Tuğba Yılmaz gerçekleştirdi. Çocukların en iyi şekilde eğitilmelerinin önemine vurgu yapan Yılmaz, "Bugün burada önemli bir temel atma için birlikteyiz. Yalova'ya ve bu millete hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu dile getirmek istiyorum. Bu millete karşı bizlerinde büyük görevleri var. Her şeyden önce bulunduğumuz görevleri çok iyi ifa etmek durumundayız. Çok çalışmak zorundayız. Bu milletin yeni nesillerini de çok iyi şekilde eğitmeliyiz. Bunun için çok iyi eğitim tesisleri yapmak durumundayız. Gençlerimizi iyi eğitmeliyiz ki ileride olabilecek hain saldırılar karşısında bilinçli olsunlar. Ana babalarının yaptığı gibi hainlere dur diyebilsinler. Yalova'da eğitim alanında güzel çalışmalara hep birlikte imza atıyoruz. Bu sene ihalesi tamamlanmış, temeli atılan ya da atılacak durumda olan pek çok proje var. Bu projelerin açılışlarını da yapmayı Allah nasip etsin" dedi.
Ardından Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü ek hizmet binasının temeline ilk harcı koyacak olan butona Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun birlikte bastılar. Binanın 2017 yılı Temmuz ayında tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. 

Editör: TE Bilişim