Bursa bölge idare mahkemesi kararı ile bir önceki belediye döneminde halk otobüslerinin ihalesi yapılmadan işletme hakkı YAMİNTAŞ’a verilmişti. Konunun meclis gündeminde de yer almasının ardından, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, vatandaşların mağdur olmaması için görüşmelere başladı. Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kaan Dumantepe, Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin, Yamintaş Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Yıldız ve şirketin yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Salman konuyu masaya yatırdı.

‘Bir Önceki Yönetim Tarafından İhalesiz Yetki Verildi’

6 yıldır halk otobüslerinin Yalova’da YAMİNTAŞ tarafından işletildiğini belirten Başkan Salman; “Bizim dönemizden önceki belediye yönetimi tarafından YAMİNTAŞ’a halk otobüslerinin işletilmesi yönünde ihalesiz yetki verildi. Geçen 6 yıllık süre zarfında otobüsleri YAMİNTAŞ işletmektedir. Yalova Belediyesi olarak bizde denetimlerini yapmaktayız. 2 yıl önce ise bir vatandaşın işletmede ve yetkilendirmede usulsüzlük yönünde yapmış olduğu itiraz kabul edildi ve belediyemize bu konu tebliğ edildi” dedi.

‘Vatandaşlarımızın Mağdur Olmaması İçin Çalışıyoruz’

Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Salman; “6 yıldır hizmet veren halk otobüslerine vatandaşlarımız alıştı. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımız ücretsiz olmasından dolayı tercih etmekteler. Bizde bu mağduriyetin yaşanılmasına son vermek için konunun taraflarıyla görüşmelerimizi hızlandırdık. İlk olarak meclise bu konuyu getirerek meclis üyeleriyle paylaştık. Meclisten Belediye Başkanına 10 yıllık kiralama yetkisi verilmesi için komisyonda görüşülmesini kararlaştırdık. Şimdi önümüzde iki seçenek var. Ya tekrar ihaleye çıkacağız. Yada belediye bünyesine otobüs alarak toplu taşıma işini Yalova Belediyesi olarak biz yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim