Yalova Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Meclisin en önemli gündem maddesi ise Yalova Belediyesi'ne ait 8 adet taşınmazın satışını istemesiydi. Meclisi 5'nci maddesi olarak görüşülen satış istemi öncesinde söz alan Yalova Belediye Maclisi Ak Parti Grup Başkanı Kasım Avar, "Size seçimden önceki bir kaç söyleminizi hatırlatmak istiyorum. '1 metre kare yer satmayacağım', 'Arsa satmadan belediye nasıl yönetilir herkese göstereceğim', 'Rant çetesi kurmuşlar Yalova'yı satıyorlar', 'Babalarının malı gibi satıyorlar', 'Belediye başkanı olursam 1 metre kare yer sattırmayacağım'. Bunlar sizin seçim boyunca halka sürekli söylediğiniz sözlerdir. Bu sözler sizinken şimdi 8 taşınmazı satışa sunmanız sözlerinizle hiçte bağdaşmıyor " dedi. 

Bu sözler Belediye Meclisinde buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Ardından söz alan CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik ise, "Bir iş adamı zorda kalırsa mallarını da satar. Yalova Belediyesi borç batağındadır. Bu borçlardan kurtulması ve hizmet üretebilmesi için bu arsaları satması şarttır. Belediye darboğazdan kurtulmak istiyorsa bunun yapılması gerekmektedir" dedi.
Ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise Kasım Avar'ın sözlerine cevaben, "Ben bu sözlerinize cevap vermeyeceğiz. Zira ben mecliste siyaset yapmayacağım. Ben siyasi rozetimi çıkardım. Eğer buna siyaseten bir cevap vermem gerekirse bunu kamuoyuna yaparım" dedi.
Taşınmaz malların meclis gündemine gelmesine en sert tepkilerden birisi de İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın'dan geldi. Ak Partili Meclis üyesi Aydın, "Belediye çok basit bir imar konusunu bile oylamadan önce İmar Komisyonu'na sevk ediyor. Oysa Yalova açısından bu denli büyük önem taşıyan 8 taşınmaz malın satışı İmar Komisyonuna sek edilmeden direkt olarak meclis gündemine getirildi. Bunu kınıyor ve reddediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan oylamada ise 8 adet taşınmaz malın satışı ile ilgili riyaset makamına yetki verilmesi oy çokluğu ile reddedildi.

Kalıpçılık OSB'ye Ak Partili Üye

Yalova'da kurulacak olan Kalıpçılık OSB Müteşebbis Heyetine Yalova Belediyesi'nden bir üye verilmesi konusu da gerginliğe neden oldu. Ak Parti Sinan Giray'ı asil ve Güven Yılmaz'ı ise yedek üye olarak teklif etti. Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanı Şerafettin Çelik ise Belediye Başkanı Vefa Salman'ın birlik üyeliğinin en doğru karar olacağını dile getirdi. Çelik, "OSB'nin katılımcıları Yalova Valiliği, İl Özel İdaresi ve YTSO iken bu birliği Yalova Belediyesinden de Belediye Başkanı Vefa Salman'ın bu birliğe üye olması en etik durumdur" dedi. Bunun üzerine bir kez daha söz alan Ak Parti Grup Başkanı Kasım Avar, "Kalıpçılık OSB'de her belediye meclis üyesi Yalova Belediyesi'ni temsil edecek yeterliktedir" diye konuştu. Bunun üzerine CHP Kalıpçılık OSB için aday göstermeyeceğini dile getirdi. Yapılan oylamada Sinan Giray'ı asil ve Güven Yılmaz'ı ise yedek üye olarak kabul edildi. 

Editör: TE Bilişim