Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı yaz dönemi eğitimleri için Yalova’ya geldi. 4 Ağustos’a kadar sürecek tatbiki eğitimlere 30’u yabancı, 30’u kadın toplam 900 öğrenci katılacak.
  Yalova Hava Meydan Komutanlığı’nda 5 hafta boyunca sürecek 2015 yılı Tatbiki Eğitim Kampına katılacak öğrenciler İstanbul’dan 'Cemile Ketenci' adlı gemi ile Yalova’ya geldi. Yalova Kartal İskelesi’ne yanaşan gemideki öğrencileri Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Hava Meydan Komutanı Hava Kurmay Albay Metin Yıldırım ve Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan karşıladı. Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Hava Pilot Albay Hüseyin Ergezen protokol mensuplarını selamladı.
Karşılama ardından Yalova Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Albay Ergezen, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. 30’u yabancı, 30’u kadın toplam 900 kişiden oluşan öğrenci alayı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu.
  Tören ardından öğrenci alayı, Yalı Caddesi güzergahında yürüyüş yaptı. Cadde üzerindeki otobüslere binen öğrenci alayı, Yalova Hava Meydan Komutanlığı’na hareket etti. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar da öğrenci alayını alkışladı.
  Yalova’daki kamp 5 Temmuz-4 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak ve askeri eğitim, uçuş eğitimi ile duyuşsal alan eğitimleri verilecek. Yabancı öğrencilerin Somali, Libya, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan ve Kore’den geldiği belirtildi.
Editör: TE Bilişim