Yalova Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASEF) Başkanı Şemsettin Gürtekin, Hava Harp Okulu'nun Yalova'ya gelmesi fikrini desteklediklerini dile getirdi.
Hava Harp Okulu'nun Yalova'ya gelmesi fikrine bir destek de ASEF'den geldi. Bu fikri yerinde bulduklarını belirten Gürtekin, "Yalova Hava Harp Okulu’nu kaldırabilecek kapasiteye sahip bir şehirdir. Geleceğin pilotlarını ilimizde yetiştirmek Yalova için gurur kaynağı olacaktır. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın bu önerisini derneğimiz olarak destekliyor ve  bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, ilimizde bulunan diğer dernekler ve STK’larında bu konuda desteklerini bekliyoruz" dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramını da kutlayan Gürtekin, "Türk tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. Türk milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim