İtfaiye merdiveniyle bayrakların indirildiği sırada merdivenin ters dönmesiyle bir itfaiye memuru yaklaşık 6 metre yükseklikten  aşağı düşerken bir belediye çalışanı da metrelerce yukarıda asılı kaldı.

Kafatası ve vücudunun birçok yerinde kırıklar meydana gelen itfaiye çavuşu Ergül Orakçı yoğun bakıma alındığı bildirildi. İç kanaması olmadığı öğrenilen Orakçı’nın hayati tehlikeyi de atlattığı belirtildi. Diğer belediye çalışanının ise sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Gece 02.00 sıralarında meydana gelen kaza herkesi korkuttu. Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne ait merdivenli araç ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Caddesi’nde asılan bayrakları toplamak için çalışıldığı sırada, merdivenin ucundaki kabinin ters dönmesiyle itfaiye çavuşu Ergül Orakçı, merdivenler üzerinden aşağıya düştü. Bu sırada kabinde bulunan ve ismi öğrenilemeyen Yalova Belediyesi Kültür İşleri’nde görevli bir kişi de metrelerce yükseklikte asılı şekilde kaldı. Ergül Orakçı, olay yerine gelen ambulansla Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan merdivenin kabininde aslı kalan belediye çalışanı ise uzun süre kurtarılmaya çalışıldı. Olay yerine gelen başka bir merdivenli araç ile bulunduğu yerden çıkarılan belediye çalışanı hastaneye kaldırıldı. 
Editör: TE Bilişim