Yalova Belediyesi, cinayete kurban giden 17 yaşındaki Helin Palandöken’in adını Yalova’da bir parkta yaşatacak.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Pendik’te okul çıkışında erkek arkadaşı tarafından menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Helin Palandöken’in ismi İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan parka veridi. Açılışa Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, amcaları ve dayılarının yansıra vatandaşlar da katıldı.
Açılışı Nihat Palandöken ile birlikte yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, burada yaptığı konuşmada; “Helin’in yaşamış olduğu saldırısı sonrası süreci yakından takip ederek aileyle diyalog halinde oldum. Bu tarz olayların her ne kadar son olmasını istesek de maalesef bu böyle olmuyor. Yalova’da bu konuya duyarlı yaklaşıyoruz. Bu park ilk değil. Önce üzücü bir olay sonrası hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ın adını RDKM’de bulunan salona vermiştik ve o zaman inşallah son olursun demiştim.  Sonra Eylül Umutlu yavrumuzu kaybettik ve onunda adını da Adnan Menderes Mahallesinde bir parkta yaşattık. Ama maalesef son olmadı ve kadın kız cinayetleri azalacağına ne yazık ki arttı. Burada bizlere, kent yöneticilerine toplumsal bilinç adına önemli görevler düşüyor. Helin kardeşimizin adını bu parka vererek Palandöken ailesinin acısına azda olsa yüreğine su serpmek ve adını hiç unutturmayarak toplumun hafızasında canlı tutmak için ismini ölümsüzleştiriyoruz” dedi.
“Son 7 Yılda 9 Cinayet”
2010 yılından bugüne kadar Türkiye’de 1854 kadın ve kız cinayeti işlendiğini belirten Başkan Salman; “2010 yılından bugüne kadar toplam 1854 kadın ve kız cinayeti işlenmiş. Ama ne yazık ki suçun en az işlendiği illerin başında olan Yalova’da ise 2010 yılından bugüne kadar 9 tane kadına ve kızlarımıza yönelik cinayetler işlenmiş. Her zaman dediğim gibi inşallah Ülkemizde ve Yalova’mızda böyle olaylar son olur” dedi.
 “Bizleri Mutlu Etti”
Başkan Salman’ın ardından bir konuşma yapan Helin Palandöken’in amcası Hakkı Ünsal; “Genç yaşta hayatını kaybeden Pelin’in adının Yalova’da bir parkta yaşatılması ve unutulmaması bizleri oldukça mutlu etti. Palandöken ailesi olarak sizlere çok teşekkür ederiz. Bizim yeğenimiz Helin’in menfur bir olay sonucu yaşamını yitirmesi sadece ona ait değildir. Nice genç çocuklarımızın, kızlarımızın ve kadınlarımızın böyle üzüntü verici olaylarla hayatını kaybetmesi Türkiye’nin kaderi değildir. Çünkü Türk milleti medeni bir millettir. Böyle bir olaylarla Türk’ün anılmaması gerekir. Çocuklarımız kalemle defterle, kitapla, tahsille yaşamalı ve büyümelidir.  Onlar bizim geleceğimiz, umutlarımız ve yaşam kaynaklarımızdır. Sizlerin açtığı bu parkla kızımızı sizlerde, bizlerde sayenizde anacağız ve yaşatacağız” dedi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim