Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde devam eden “Sıfır Atık” projesi ile öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak, farkındalık yaratarak atık oluşumunu azaltmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan “Her Ele Bir File” projesiyle örgü atölyesinde çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla öğrenciler file örmeyi öğrenmeye devam ediyor.

“Poşet Yerine File”

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun: “Plastik poşet 1000 yıl sonra doğaya karışıyor. Bir kişi yılda 440 poşet kullanmış oluyor. Projemizle 2019´da bunu en aza indirmek istiyoruz. Bizler toplum olarak bu konuda farkındalık oluşturmalıyız.Bu bilinci çocuklarımıza erken yaşlarda kazandırmalıyız. Çünkü çevreyle birlikte doğuyoruz, büyüyoruz, yaşıyoruz. Projemizin Yalova’mızda birçok projede olduğu gibi, tüm ülkemize yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.”dedi.

Eğitimin yalnızca öğrenciye akademik bilgi yüklemekten ibaret olmadığını vurgulayan Müdür Ali Tosun, öğrencilerimizi çok yönlü yetiştirmek istiyorsak onları her yönden doğru olarak bilgilendirmek gerekiyor. Sanat, spor, sosyal ve kültürel alandaki projelerimiz 2023 vizyonumuzun hedefleriyle 2019’da da artarak devam edeceğini söyledi.

Her ele bir file projesinin amacı

Projenin amacı;  il genelinde 104 resmi ilkokul ve ortaokulda eğitim öğretim görmekte olan 23.665 öğrencimizin akademik başarılarının yanında 2023 Eğitim Vizyonunun hedefleri arasında da yer alan, çocuklarımızın erken yaşlardan itibaren hayallerini tasarlayarak hayata geçirmelerini, sorunlara çözüm geliştirmelerini, yaşadığı çevreyi fark etmeleri ve korumalarını sağlayarak sosyal ve kültürel hayata entegre olmaları ve üst düzeyde hazırlanmalarını desteklemektir.

Önümüzdeki günlerde uygulamanın tüm ilçelere yayılması planlanıyor.

Editör: TE Bilişim