AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediye Başkanının, Sayıtay denetçisi tarafından ortaya konan 6 maddelik usulsüzlüğün hesabını mutlaka halka vereceğini söyledi. Öztabak, Sayıştay denetçisi ile belediye başkan yardımcısının yemek yediği fotoğraf ile ilgili olarak ise, "Bu o denetçi için ne kadar ahlaksızca bir tutumsa, belediye yetkilileri için de aynı oranda ahlaksızlıktır" dedi.
AK Parti Yalova İl Teşkilatında düzenlenen basın toplantısı ile teşkilatın 2017 yılının değerlendirmesi yapıldı. Toplantıya AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel katıldı. Toplantının açılışını AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak yaptı. Yeni oluşan yönetime değinen Öztabak, "Yeni yönetimlerimizi belirledik. Yolumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. 2019 yılında çok önemli 2 seçim var. Bunlardan ilki belediye seçimleri, ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Biz Yalova Belediyesi başta olmak üzere tüm belediyeleri AK Belediyecilik çatısı altında toplamayı hedefliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da Yalova'ya gelişleri buraya verdikleri önemi gösteriyor" dedi.
"Çok başarısız bir belediye"
Konuşmasında Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı konuşmasında hedefe oturtan Öztabak, eleştiri yağmurunu bu yönde sürdürdü. Öztabak, "Yalova Belediyesi çok başarısız bir yönetim sergiliyor. Kelimenin tam anlamıyla belediyecilik anlayışına sığmayan bir anlayış hakim. Ama bu süreç 2019 yılında sona erecek. Biz belediyeyi devralacak ve Yalova'ya kaybettiği 5 yılı yatırımlarla geri kazandıracağız. Belediye başkanı seçimde bizde olan belediyeyi nelerle eleştirdiyse şimdi aynılarını kendisi yapıyor. Belediye borç batağına sürüklendi. Devraldıkları borcu 3 katına çıkartan bir yönetimle karşı karşıyayız. Kendi dönemini olduğu kadar bir sonraki belediye yönetimini de ipotek altına aldı. Ama Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bunların hesabını halka mutlaka verecek" diye konuştu.
"Ahlaksızlık"
Sayıştan denetçisi tarafından 2016 yılına ait raporun da belediyede yaşanan usulsüzlükleri net olarak ortaya koyduğunu belirten Öztabak, "Sayıştay denetçisi gelmeden aylar önce biz bir basın toplantısı ile belediyedeki usulsüzlükleri tek tek gözler önüne sermiştik. Sayıştay denetçisi de raporunda bizim ortaya koyduğumuz usulsüzlüklerle örtüşen bir manzara ortaya koydu. Bu rapor belediye yönetiminin ne kadar başarısız olduğunu ortaya koymuştur" dedi.
Sayıştay denetçisi ile belediye başkan yardımcısı ve bazı birim müdürlerinin yemek yediği fotoğrafların ulusal basında yer alması ortadaki vahim durumu gözler önüne serdi. O denetçinin denetlediği kurumun yetkilileri ile yemek yemesi ne kadar etik dışı ise, denetçiyi yemek masasında etkileme çabası içerisine giren belediye yöneticilerinin tutumu da bir o kadar ahlaksızcadır" diye konuştu.
2017 yılı yatırım yılı oldu
AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ise 2017 yılının Yalova açısından yatırım yılı olduğuna vurgu yaptı. Demirel, "Yalova 2017 yılında sağlık, eğitim ve tarım alanlarında çok önemli yatırımlar aldı. Ek hastane yapıldı. Kardiyoloji bölümü ile kalp hastalarımızın başka illere gitme sıkıntısından kurtardık. Tarımsal sulama anlamında bir çok gölet ilimize kazandırıldı. Kısa süre içerisinde Gökçe Barajı'na alternatif olacak bir içme suyu barajını da Yalova'ya kazandırmak istiyoruz. Yeni okullarımız hizmete girdi. Tekli eğitime 1 okul dışında neredeyse tamamen geçen ilk il yine Yalova oldu. 400 yataklı hastanemizin proje ihalesi yapıldı. 2018 yılında onun da temelini hep birlikte atacağız. İl Özel İdaremize aktarılan paylarla köylerimizde neredeyse eksik kalmadı" dedi.
"Hedef 2019'daki seçimlerde 2 büyük başarı"
2019 yılında gerçekleşecek 2 önemli seçim olduğunun altını bir kez daha çizen Demirel, "2019 yılında ilk olarak yerel seçimi gerçekleştirecek ve kaybedilen tüm belediyeleri geri alacağız. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Orada da %51'in üzerinde bir oranla Türkiye ortalamasına katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.
Yalova'nın taşınacağına inanmıyorum
Gemlik ilçesinin deprem riski yaşanan bölümlerinin taşınması için KHK çıkartıldığının hatırlatılarak aynı şeyin Yalova için de olup olmayacağının sorulması üzerine ise Demirel, "Açıkçası bunu çok mümkün görmüyorum. Gemlik sahilindeki zemin ne önlem alırsanız alın yapılaşmaya müsait değil. O nedenle taşınması şart. Yalova o açıdan çok daha şanslı bir il. Bizde eğer 17 Ağustos öncesi binalarda radyan temel yapılsaydı neredeyse bina yıkılmazdı. Kaldı ki taşımaya kalksak bile %60'ı orman olan Yalova'da merkezi taşıyacak yer bulamayız" dedi.
İkisi de merkezi işaret etti
Kendilerinin 2019 seçimlerinde belediye başkan aday adayı olup olmayacaklarının sorulması üzerine ise, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, "Şu an için böyle bir düşüncemiz yok. Ancak genel merkez sen aday olacaksın derse buna hayır deme lüksümüz de yok" diyerek son sözü AK Parti Genel Merkezi'nin söyleyeceğini işaret ettiler.

Editör: TE Bilişim