CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener’in, “2014 yılının intikamını alıyorlar” sözlerine AK Parti kanadından cevap gecikmedi. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, “AK Parti hizmet edenlere asla engel olmaz” dedi.
CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener geçtiğimiz günlerde ildeki bazı çalışmaların ve yatırımların önünün AK parti tarafından kesildiğini belirtmiş ve yerel seçimleri işaret ederek, “2014 yılının intikamını alıyorlar” demişti. Bu sözlere AK Parti kanadından cevap geldi. AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak CHP’li mevkidaşının sözlerini, “Yakışıksız” olarak değerlendirdi. AK Partinin hizmet anlayışı ile doğmuş bir parti olduğunun altını çizen Öztabak, “CHP’nin yeni başkanı Ertan Şener’in yanlış bir ifade kullandığını düşünüyorum. Bizde asıl olan cezalandırma değil, hizmettir. Bu hareketin doğuşunun temelinde de bugüne kadar gelmesinin temelinde de bu anlayış yatar. Bahsedildiği gibi bir ilin halkının seçimdeki tercihlerinden dolayı cezalandırılmasını bırakın bir partinin il başkanı olarak yanlış bulmayı, hiçbir insanın da bunu aklından dahi geçireceğine inanmam.  AK Partiliğin hizmet anlayışı ile de asla bağdaşayan bir düşünce bu. AK Parti iktidarı döneminde her partiden belediye başkanlarına aynı katkı sunulmuştur. Tüm halkımızda biliyor ki biz Yalova’da hizmet gerçekleşsin diye Yalova Belediye Meclisi’nde tüm eleştirileri göze alarak, belediyeye talep ettiği bütçeyi verdik. Muhalefet olmamıza rağmen, Yalova halkı mağdur olmasın diye istenen bütçeleri vermekle de kalmadık, birçok kararı da geçirdik.  Arazi satışlarına bile izin verdik ki bu kararımızdan dolayı bizi de birçok kişi eleştirdi. Ama doğru olan buydu. Zira halka hizmet gidebilmesi için onun yapılması gerekliydi. Bundan sonra da Yalova açısından iyi olacağına inandığımız her şeye destek vermeye devam edeceğiz. O nedenle de CHP İl Başkanının ortaya koyduğu yaklaşımı yakışıksız buluyorum” dedi.
Koru ve Çınarcık’ta CHP’li belediyeler yok mu?
CHP’li Şener’in sözlerine 2 örnekle de cevap veren AK Parti İl Başkanı Öztabak, “Örneğin Yalova’da bir çok derede ıslah çalışması devam ediyor. Bu önem sırasına göre yapılıyor. Örneğin ilk dere ıslahını yaptığımız yerlere bir bakın. Birisi geçtiğimiz yıl içerisinde yaşanan taşkında halka zarar veren Korudaki deremiz. Bir diğeri de Çınarcık ilçesinde ki Ay deremiz. Burada CHP’li belediyeler var. Peki biz bir intikam peşinde olsak acaba bunu yapar mıydık. Selimandıra Deresinin de ihalesi yapıldı. Bu dere de hem Kadıköy Belediyesi’ni hem de Yalova Belediyesi’ni ilgilendiriyor. Bahsedilen Balaban deresi konusunda da değinmek lazım. Buradaki ıslah sadece DSİ’nin değil belediyenin de işidir. DSİ’nin kabul edeceği projeler çerçevesinde dilerseler belediyeler de ıslah çalışması yapabilirler. O nedenle Yalova Belediyesi parasını başka yerlere harcamasın ve şehrin göbeğinden geçen dere ıslahını yapsın. Biz bu konuda da onların önünü açarız. Asla bir engelleme de yapmayız. AK Parti hizmet edene engel olmaz. Tam tersine destek olur” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim